Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„Cutia neagră” obligatorie pentru orice mașină nouă începând din iulie. Ce este și la ce va folosi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Cutia neagră” obligatorie pentru orice mașină nouă începând din iulie. Ce este și la ce va folosi

Autoritățile europene au implementat instalarea obligatorie a „cutiei negre” pentru toate mașinile noi, începând din vara acestui an, mai exact luna iulie.

Comisia Europeană a decis să introducă un nou tip de dispozitiv pentru a facilita analiza modului în care s-a produs un eveniment rutier.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Event Data Recorder (EDR), cunoscută și sub numele de „cutie neagră” pentru mașini, este un dispozitiv electronic instalat în vehicule pentru a înregistra și stoca date referitoare la parametrii de funcționare ai mașinii în timpul unui accident sau în alte situații critice.

Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie de șoferi. Ce prevede noua lege

EDR-ul monitorizează și stochează diverse informații, cum ar fi viteza vehiculului, timpul în care s-au acționat frânele, accelerația, unghiul de virare, precum și activarea sistemelor de siguranță, cum ar fi airbagurile.

Utilizarea datelor stocate pe EDR
Implementarea unui astfel de dispozitiv pentru mașini generează preocupări legate de protecția datelor și a vieții private.

Comisia Europeană a asigurat că sistemul nu va permite identificarea proprietarului vehiculului sau a șoferului și nu va înregistra audio sau video. Parlamentul European va stabili clar durata de păstrare a datelor și cine va avea acces la acestea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea