Rămâi conectat

Ştirea zilei

Curtea de Apel menţine măsura arestării preventive pentru hoţii de utilaje agricole din U.E.

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus menţinerea măsurii arestării preventive a celor 17 inculpaţi arestaţi în dosarul cunoscut drept „Dosarul utilajelor furate din state ale Uniunii Europene”, în care a fost trimis în judecată şi fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu. Prin urmare, cei 17 inculpaţi vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv iar instanţa va verifica periodic, în cursul judecăţii, legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile. Următorul termen de judecată în acest dosar este stabilit pentru data de 1 septembrie 2011. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
În acest dosar au fost trimişi în judecată, la Curtea de Apel Alba Iulia în data de 30 mai 2011, prin rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, 32 de inculpaţi dintre care 18 aflaţi în stare de arest preventiv (n.r. – unul dintre ei, Tukacs D.V., este arestat într-o altă cauză). Inculpaţii sunt acuzaţi în principal că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave din state ale Uniunii Europene şi pentru săvârşirea în principal a următoarelor fapte: identificau utilaje agricole, verificau modul în care erau depozitate de către proprietari, căile de acces pentru pătrunderea prin efracţie, eventualele sisteme de alarmă sau sisteme de urmărire GPRS după care utilajele erau sustrase, transportate în România, fiind folosite documente falsificate, ascunse la diverşi tăinuitori şi apoi valorificate pentru importante sume de bani.
Prin acelaşi rechizitoriu au fost trimişi în judecată şi Tarnu Ioan, locotenent-colonel, şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba şi Schiau Liviu, subcomisar de poliţie la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului. Primul termen de judecată în acest dosar a avut loc la data de 16 iunie 2011. Având în vedere cererile de amânare formulate de atât de unul dintre inculpaţi cât şi de o parte vătămată, precum şi în vederea îndeplinirii procedurii de citare cu trei dintre părţile vătămate aflate în Franţa şi Grecia, Curtea de Apel Alba Iulia a amânat judecarea cauzei pentru data de 1 septembrie 2011. (I.P.)

Publicitate

Ştirea zilei

SCANDAL la Șard: Un bărbat de 51 de ani a fost BĂTUT de propriul fiu. Tânărul s-a ales cu dosar penal

Publicat

în

Polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au emis un ordin de protecție provizoriu față de un tânăr care și-ar fi agresat tatăl. Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie.

La data de 27 iulie 2021, în jurul orei 19.30, polițiștii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au fost sesizați, de către un bărbat, de 51 de ani, din localitatea Şard, cu privire la faptul că ar fi fost agresat de către fiul său.

Electrica Furnizare Discount

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânărul, de 21 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile, prin care i-a fost interzis să se apropie de tatăl său.

Tânărul s-a ales cu dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Un bărbat din Cluj a vrut să-i păcălească pe polițiștii din Ocna Mureș: Le-a prezentat un permis de conducere fals, „din Franța”

Publicat

în

La data de 27 iulie 2021, în jurul orei 11.00, polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş, în timp ce acționau pe raza localităţii Cisteiu de Mureş, au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, de 32 de ani, din comuna Baciu, judeţul Cluj.

Bărbatul le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Franţa care a ridicat suspiciuni cu privire la autenticitatea sa.

Electrica Furnizare Discount

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și uz de fals.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Un tânăr din Zlatna s-a trezit cu telefonul FURAT, după ce l-a lăsat în parc, la încărcat, în Teiuș. Tânăra care l-a sustras s-a ales cu dosar penal

Publicat

în

Polițiștii din Teiuş au identificat o tânără, din Blaj, ca persoană bănuită de furt. Aceasta ar fi sustras un telefon mobil lăsat nesupravegheat. Bunul a fost recuperat şi restituit păgubitului.

La data de 27 iulie 2021, în jurul orei 23.00, polițiștii din Teiuş, au fost sesizați de către un tânăr, de 27 de ani, din Zlatna, cu privire la faptul că i-ar fi fost sustras un telefon mobil, pe care l-a lăsat nesupravegheat, conectat la o priză electronică dintr-un parc, din Teiuş, pentru a încărca bateria.

Electrica Furnizare Discount

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat o tânără, de 23 de ani, din Blaj, ca persoană bănuită de săvârșirea faptei.

Telefonul a fost recuperat şi restituit păgubitului, iar faţă de tânără poliţiştii au deschis un dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea