Rămâi conectat

Ştirea zilei

Curtea de Apel a respins cererea ANI de repunere pe rol a dosarului în care primarul din Teiuș a contestat raportul de incompatibilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a respins miercuri, 21 martie, o cerere a Agenției Naționale de Integritate (ANI) privind repunerea pe rol a cauzei în care primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, a contestat în instanța de contencios administrativ raportul prin care a fost identificat în incompatibilitate.

Procesul este suspendat din octombrie 2015 pentru că a existat o anchetă penală, finalizată cu trimiterea în judecată a primarului. Reprezentanții ANI au solicitat continuarea procesului civil pe motiv că în dosarul penal s-a pronunțat instanța de fond, Judecătoria Aiud. Curtea de Apel nu a fost, însă, de acord cu această cerere.

”Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de pârâta Agenția Națională de Integritate. Menține măsura suspendării cauzei, dispusă prin Încheierea de ședință din data de 21.10.2015”, se susține în minuta deciziei de la Curte. Argumentul instanței este că procesul penal nu este încă finalizat, cauza aflându-se în prezent chiar pe rolul Curții de Apel. Pe fond, primarul Mirel Hălălai a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și interdicția de a mai ocupa o funcție publică timp de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Potrivit raportului ANI din 2015, „în perioada exercitării mandatului de primar, Mirel Hălălai a încheiat un număr de 10 contracte şi un act adiţional cu S.C. Dami Prod S.R.L., societate comercială în cadrul căreia acesta a deţinut calitatea de asociat (în perioada 23 noiembrie 1994 – 10 iulie 2012), precum şi funcţiile de director general şi administrator (în perioada 13 ianuarie 2010 – 25 iunie 2012), iar soţia sa deţine funcţia de contabil începând cu data de 10 martie 2009”. În baza contractelor şi a actului adiţional, Primăria Oraşului Teiuş a efectuat plăţi de peste 100.000 de lei către fosta firmă a primarului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea