Curtea Constitutională: Religia nu mai este disciplină obligatorie în școli

Paul Voicu - Primar 2020

Religia în școli nu mai este disciplină obligatorie. Curtea Constituțională a decis, miercuri, că prevederea din Legea educaţiei care obliga părinții să completeze cereri speciale pentru ca elevii să nu participe la ora de religie este neconstituţională. Ca urmare a deciziei CCR, cererile vor fi completate doar de părinții care vor ca elevii să studieze această disciplină.

„In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art.9 alin.(2) teza intai din Legea invatamantului nr.84/1995 si dispozitiile art.18 alin.(2) teza intai din Legea educatiei nationale nr.1/2011 sunt neconstitutionale”, anunta CCR.

ELIT

Decizia este definitiva si general obligatorie. însă poate fi aplicată doar începând cu 2015.

Excepţie de noconstituţionalitate a fost ridicată de profesorul Emil Moise, într-un dosar civil aflat pe rolul Judecătoriei Buzău, în care acesta a dat în judecată Liceul de Artă „Margareta Sterian” din Buzău Moise susţinea atunci că predarea religiei în instituţiile de învăţământ publice „constituie o discriminare împotriva persoanelor agnostice sau de altă confesiune decât aceea căreia îi aparţin simbolurile religioase (…) şi o încălcare a dreptului fundamental la egalitatea de şanse, deoarece prin acceptarea simbolurilor religioase unităţile publice îşi asumă transmiterea (inclusiv) a valorilor de inferiorizare a femeilor, practicate de religia respectivă”.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

NSD 12 noiembrie 2014 at 22:47

Domnule Emil, trebuie sa deschideti un proces si pentru schimbarea strofelor a 8-a si a 11-a din Imnul national, pentru ca la fel „constituie o discriminare împotriva persoanelor agnostice sau de altă confesiune”!

Haiducul 12 noiembrie 2014 at 23:49

NSD esti prost si o mai si arati… ce legatura are imnul national cu educatia scolara intr-un stat laic????

nicu 13 noiembrie 2014 at 10:19

O decizie care aduce normalitatea intr-o societate in care domina anormalitatea!

pilu 13 noiembrie 2014 at 11:05

Oameni citavi astia de la CCR. Incet, incet incepe sa dispara indobitocirea oamenilor de niste trantori si hulpavi, care de fapt n-au nici un D-zeu . Ajuta-i Doamne (nu ala pe care il propovaduiesc ei ) sa -si revina toti din marasma credintei desarte !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...