Cursurile fizice, suspendate, în cadrul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Toți elevii militari dispun de aparatura pentru orele online

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Instituțiile militare de învățământ își suspendă activitatea care presupune prezența fizică a elevilor, studenților sau cursanților, începând de miercuri, conform unui ordin al șefului Statului Major al Apărării.

„Din dispoziția ministrului apărării naționale, având în vedere măsurile stabilite de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și Ministerul Educaţiei şi Cercetării în condițiile situației epidemiologice din acest moment, prin ordin al șefului Statului Major al Apărării se supendă în mod eșalonat, începând de miercuri, 11 noiembrie, activitățile educaționale care impun prezența fizică a elevilor, studenților și cursanților în sistemul de învățământ militar preșcolar, liceal, post-liceal, universitar și post-universitar, precum și în instituțiile de formare continuă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Elevii și studenții vor continua activitățile educaționale în format online de la domiciliu, iar pentru cursanții – cadre militare sau personal civil – în format online sau la distanță de la locurile de muncă”, arată comunicatul.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Studenţii Institutului Medico-Militar îşi vor desfăşura activitatea didactică în funcţie de deciziile senatelor celor două universităţi de medicină la care studiază – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade”, în principiu, în formatul online. În plus, studenţii IMM continuă activităţile de voluntariat în sprijinul Direcţiilor de Sănătate Publică ale Municipiului Bucureşti şi judeţului Mureş”, se mai arată în comunicat.

Potrivit acestuia, până la începutul anului şcolar 2020-2021, toţi cei 2.250 de elevi din colegiile naţionale militare au fost dotaţi cu tablete şi laptopuri.

„De asemenea, se depun eforturi ca până la sfârşitul acestui an, având în vedere şi lansarea Programului Operaţional Competitivitate pentru finanţarea tabletelor pentru elevi şi studenţi, să fie achiziţionate astfel de dispozitive pentru toţi cei 1.535 de elevi ai şcolilor postliceale militare. De asemenea, cei mai mulţi dintre cei peste 5.200 de studenţi din instituţiile de învăţământ superior militare deţin laptopuri, tablete şi telefoane mobile, dar până la finalul semestrului I al acestui an universitar, în spiritul aceleaşi oportunităţi oferite de programul menţionat, va fi definitivată procedura de achiziţionare a tabletelor şi laptopurilor pentru studenţii care provin din medii defavorizate”, susţin reprezentanţii MApN.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419