Rămâi conectat

Actualitate

Curg reclamațiile împotriva băncilor. Românii se declară tot mai nemulțumiți de instituțiile bancare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conform datelor publicate de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), cetățenii României se înțeleg tot mai greu cu băncile, motiv pentru care, în ultimii 4 ani, numărul cererilor și a dosarelor de conciliere formulate este într-o continuă creștere, ajungându-se în situația în care acestea să fie aproape duble în primele 6 luni din acest an, raportat la perioada similară din 2018.

CSALB a înregistrat în perioada menţionată 1053 de cereri de soluţionare a nemulţumirilor cu băncile sau IFN-urile, cu 93% mai multe faţă de perioada similară a anului trecut, când s-au înregistrat doar 544 de cereri.

”În ceea ce priveşte formarea dosarelor, creşterea în primele şase luni este de 25% faţă de perioada similară a anului 2018. O categorie aparte o reprezintă înţelegerile amiabile dintre consumatori şi bănci, după sesizarea CSALB: părţile au încheiat peste 100 de astfel de înţelegeri în S1, mai multe decât în tot anul trecut”, se precizează în comunicatul CSALB.

În primul semestru din 2019, 287 de consumatori au semnat înţelegeri cu băncile sau IFN-urile, cu ajutorul Centrului de Soluţionare a Litigiilor, faţă de 188 în perioada similară a anului trecut, ceea ce înseamnă o creştere cu peste 52%.

Alexandru Păunescu, membru în Colegiul de Coordonare al CSALB, spune că datele colectate în acest an arată o disponibilitate mult mai mare a băncilor pentru conciliere, în raport cu IFN-urile.

”De exemplu, din 348 de dosare de conciliere constituite după acceptarea cererilor de către comercianţi, doar 5 dosare s-au format în relaţie cu un IFN […] Observăm că unele bănci înţeleg foarte bine menirea CSALB şi au rate de respingere a cererilor scăzute, de aproximativ 20 de procente din numărul total de cereri care li se adresează”, a precizat Păunescu.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea