Curățarea lacurilor Obrejii de Căpâlna și Petrești, de pe Valea Sebeșului, aproape de realitate. Licitația de peste 160.000 de lei, lansată în SEAP

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În curând, lacurile Obrejii de Căpâlna și Petrești, care aparțin de Sucursala Hidrocentrale Sebeș, vor fi curățate de deșeurile plutitoare aduse de viituri, cum ar fi PET-urile, lemnele și alte elemente care riscă să avarieze integritatea sistemului. Astfel, valoarea proiectului care constă în lucrări de colectare, preluare, transport și depozitare a deșeurilor de pe malur, precum și de pe luciul de apă, este estimat la peste 160.000 de lei.

Anual, se estimează a se colecta o cantitate însemnată, reprezentate de:

USR - Alegeri parlamentare 2020

– Ac. Obrejii de Căpâlna – 269 mc – 79 tone

PMP - Alegeri parlamentare 2020

– CHE Petrești – 52 mc – 15 tone

Valoarea totală estimată este de 166.480 de lei, iar potrivit caietului de sarcini, amenajările din cadrul SH Sebeș sunt afectate periodic de poluarea cu deșeuri nemenajere, deșeuri lemnoase, din cauza viiturilor generate de topirea zăpezilor și ploi torențiale. Categoriile de deșeuri plutitoare menționate sunt dirijate de curenții de aer spre maluri, sau plutesc în derivă pe suprafața lacului de acumulare generând aglomerări în zona frontului de retenție.

SH Sebeș, ca deținător de baraje și lacuri de acumulare, va asigura întreținerea cuvetei lacului prin igienizarea luciului de apă și a malurilor, curățirea de plutitori, colectarea și transportul în locuri special amenajate, în concordanță cu legea.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419