Rămâi conectat

Economie

Cuprumin Abrud în atenția grupului de companii Yildirim Holding Inc. din Turcia – locul II în lume la producția de crom

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

cuprumin abrudMinistrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit joi, 22 august 2013, cu conducerea grupului de companii Yildirim Holding Inc. (Turcia), reprezentată de directorul Serdar Goktas, vicepreşedintele Ozer Oz şi unul dintre membrii Consiliului de Adimistraţie, Mehmet Yildirim.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii Yildirim Holding Inc. s-au arătat interesaţi să participe la procesul de atragere de investiţii la S.C. Cuprumin S.A. Abrud şi de a investi, în general, în industria minieră din România, în special pe componenta minereuri. Al doilea mare producător de crom din lume, grupul de companii Yildirim Holding Inc. este interesat şi de participarea la procesul de privatizare a combinatului Oltchim Rm. Vâlcea.

În viitorul apropiat, investitorii turci vor face vizite de documentare atât la Cuprumin, cât şi la Oltchim. În privinţa Cuprumin, Yildirim Holding Inc. a solicitat – şi a primit de altfel – documentaţia de precalificare în vederea participării la procesul de selecţie”, anunță reprezentanții Ministerului Economiei.

Ministrul Varujan Vosganian a făcut o scurtă prezentare a situaţiei economico-financiare şi juridice actuale a Cupru Min şi a Oltchim, precum şi a intenţiilor de atragere de investiţii de către Ministerul Economiei şi Guvern în ceea ce priveşte cele două societăţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

CN ROMARM SA București – Filiala Societatea UZINA MECANICĂ CUGIR SA: Anunț public privind procedura de evaluare a impactului asupra mediului

Ziarul Unirea

Publicat

în

21 februarie 2024: Anunț public privind procedura de evaluare a impactului asupra mediului C.N. ROMARM S.A. București – Filiala Societatea UZINA MECANICĂ CUGIR S.A. anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul “SISTEM DE PRODUCERE A […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea