Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cupru Min Abrud înregistrează pierderi semnificative în primul semestru al anului 2023

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cupru Min Abrud înregistrează pierderi semnificative în primul semestru al anului 2023

Cea mai mare companie minieră din Transilvania și una dintre cele de top din România, Cupru Min Abrud, se confruntă cu pierderi semnificative în primele șase luni ale anului 2023. Situată în județul Alba, societatea a raportat o pierdere totală de 30 de milioane de lei (6 milioane de euro) în primul semestru al acestui an. Această performanță contrastează puternic cu profitul de 35,7 milioane de lei (7 milioane de euro) în aceeași perioadă a anului 2022.

Pierderile din primul semestru din 2023 au fost cauzate de creșterea semnificativă a cheltuielilor, în special a celor de exploatare și a costurilor cu personalul. Cheltuielile totale ale companiei au atins 202 milioane de lei, cu o creștere de 27 de milioane de lei față de primul semestru din 2022. Pierderea financiară din acest an a fost de 7,5 milioane de lei, în timp ce pierderea din exploatare a fost de 22,5 milioane de lei.

Situația financiară nefavorabilă a fost, de asemenea, influențată de valoarea producției vândute, care s-a redus semnificativ la doar 122 de milioane de lei, cu 100 de milioane de lei mai puțin decât în primele șase luni din 2022.

Cu toate acestea, Cupru Min Abrud este un important angajator în zona Munților Apuseni, cu un număr mediu de 614 salariați în 2016. Recent, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vizitat compania și a promis sprijin de stat pentru creșterea capacității de producție a acesteia. Compania se bazează pe exploatarea minereului de cupru, iar pierderile din acest an au fost parțial determinate de scăderea cotației cuprului la bursa de metale de la Londra, care a ajuns la mai puțin de 8.000 de dolari pe tonă.

Cupru Min Abrud se află sub acționariatul unic al statului român și a raportat rezultate financiare pozitive până în 2023, realizând investiții exclusiv prin finanțare proprie. Compania a plătit, de asemenea, redevențe miniere către bugetul de stat în valoare de 9,5 milioane de lei în 2016.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

1-5 mai 2024: SKEPSIS reprezintă Alba Iulia la un important și inedit festival internațional de teatru organizat în Tunisia

Ziarul Unirea

Publicat

în

SKEPSIS reprezintă Alba Iulia la un important și inedit festival internațional de teatru organizat în Tunisia! În perioada 1-5 mai 2024, compania de teatru Skepsis se numără printre teatrele și companiile de teatru din 24 de țări care participă la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru SAHARA, organizat în Tunisia. Evenimentul propune […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea