Rămâi conectat

Sport

Cupa Nivea, turneu de fotbal juvenil organizat de ACS Optimum Alba Iulia, pe stadionul “Mureșul” din Drâmbar

Dan HENEGAR

Publicat

în

În acest weekend pe Stadionul “Mureșul” din Drâmbar se desfășoară Cupa Nivea, un important turneu de fotbal juvenil, la carea participă cluburi importante din țară, la două categorii de vârstă, una fiind aceea a anului 2008, iar cealaltă a jucătorilor din 2010.

 ACS Optimum Alba Iulia club înființat in vara anului 2019, având in componenta 50-60 de copii. Dupa 3 ani de activitate, clubul se mândrește cu aproximativ 170 de copii cu vârsta cuprinsă intre 5 și 16 ani și numeroase trofee cucerite, atât pe plan județean, national cât si internațional.  Are  8 titluri județene și participări la 14 turnee naționale, campioni și vicecampioni internaționali la două categorii de vârsta în Varna (Bulgaria), cu victorii împotriva celor mai importante cluburi din țară la acest nivel.

La o categorie de vârstă  participă Interstar Sibiu, CFR Cluj, ACS Baia Mare, Optimum Alba Iulia și CSM Deva. Programul este următorul: *sâmbătă, 20 august: CSM Deva – Interstar Sibiu (ora 10.30), CFR Cluj – Optimum Alba Iulia (11.30), CSM Deva – ACS Baia Mare (12.30), Intersrat Sibiu – CFR Cluj (13.30), ACS Baia Mare – Optimum (ora 18.00); *duminică, 21 august: Interstar Sibiu 0 Optimum Alba Iulia (.9.30), CFR Cluj – ACS Baia Mare (10.30), CSM Deva – Optimum Alba Iulia (11.30), Interstar Sibiu – ACS Baia Mare (12.30); ora 14.00 – festivitatea de premiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

La cealaltă categorie de vârstă participă Interstar Sibiu, CFR Cluj, CSM Deva, Optimum Alba Iulia, Luceafărul Cluj 2010 și Il Calcio Satu Mare. Programul zilei de azi: Il Calcio Satu Mare – Interstar Sibiu (9.00), CFR Cluj – Optimum Alba Iulia (10.15), CSM Deva – Luceafărul Cluj 2010 (11.30), Optimum Alba Iulia – Interstar Sibiu (17.00), CSM Deva – Il Calcio Satu Mare (18.15), CFR Cluj – Luceafărul Cluj (19.30); *duminică, 21 august: Luceafărul Cluj 0 Il Calcio Satu Mare (9.00), Optimum Alba Iulia – CSM deva (10.10), Il Calcio Saru Mare – CFR Cluj  (11.20), Interstar Sibiu – Luceafărul Cluj 2010 (12.30), CFR Cluj – CSM Deva (13.40); festivitatea de premiere – ora 15.00.

*Optimum Alba Iulia, campioana judetului Alba în ultimii doi ani, câștigătoare a mai multor turnee, participantă anul trecut in liga Elitelor, speră sa facă o figura frumoasă în fata fanilor și, de ce nu, sa și câștige. Echipa este antrenată de către Ciprian Selagea și Gica Bran, antrenori cu o mare experiență, care speră sa revitalizeze fotbalul albaiulian, într-un viitor apropiat.

*CFR Cluj, vicecampioana județului Cluj de anul trecut, participantă și ea în liga Elitelor anul trecut, clubul feroviar are in vitrină numeroase trofee castigate în decursul anilor. Echipa este antrenată de către Cosmin Tilincă, fost jucător al celor de la CFR Cluj, actualmente antrenor la grupa de copii născuți in anul 2008.

*Interstar Sibiu campioana județului Sibiu, cea mai importantă școala de fotbal din județ, cea care an de an propune juniori pentru fotbalul mare din Romania. Echipa este antrenată de către Caius Bara, se afla pentru prima dată la acest turneu.

*Csm Deva campioana a județului Hunedoara. Participanta și ea anul trecut in Liga Elitelor, echipa este antrenata de Constantin Vișan, fost jucător cu peste 300 de meciuriî in campionatul românesc la CSM Simeria, Corvinul Hunedoara, Jiul Petroșani și UTA Arad. Vicecampioana la prima ediție a Cupei Nivea.

*Il Calcio satu mare, campioana de anul trecut a cupei Nivea, vine să-și apere titlul Campioni ai județului din care face parte, cu multiple titluri câștigate și trofee obtinute in țară și peste hotare.  Este antrenata de către Cosmin Iuhas, fost juăator la Olimpia Satu Mare, CS Otopeni, “U” Cluj, FC Bihor, cu o vast[ experiență în spate.

*Luceafărul Cluj 2010, antrenor Adrian Trușcă, fost jucător la “U” Cluj-Napoca  și CFR Cluj. Campioană a județului Cluj, situată pe podium aproape la fiecare turneu la care participă, prezentă anul trecut în Liiga Elitelor este cotată drept favorită la câștigarea Cupei Nivea din acest an 2022.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Record de participanți la Alba Iulia City Race 2022 | Mădălina Florea și Daniel Herman, învingători în “Cealaltă Capitală”

Dan HENEGAR

Publicat

în

A 7-a ediție a Alba Iulia City Race a stabilit un nou record al competiției-eveniment din Cetatea Marii Uniri. Peste 800 de persoane (multe dintre acestea înscriindu-se în dimineața concursului), conform organizatorilor, au luat startul în cele 5 curse, de departe cea mai atractivă fiind kids race (aceea a copiilor), cu micuții conectați cu lacrimi și pasiune la întrecere.

Putem vorbi despre o ediție reușită, în care ne-a bucurat foarte mult numărul de participanți. Pe undeva, din acest motiv, al afluxului sporit de concurenți, cu înscrieri pe ultima sută, au fost anumite sincope în organizare, lucruri pe care dorim să le eliminăm în anii următori”, a sintetizat albaiulianul Marius Anghel, cel care a avut inițiativa organizării unui concurs de o asemenea anvergură.

Revenind la ediția din 2022, aceasta a fost câștigată de Mădălina Monica Florea (din Sighișoara) – la feminin și Daniel Peter Herman – la masculin, cei doi adjudecându-și și premiile speciale pentru Vârful Mamut. Mădălina Florea s-a impus cu timpul de o oră 24 de minute și două secunde (nou record al concursului, vechiul aparținându-i de la prima ediție, în 2014), iar Peter Herman (fiul cunoscutului antrenor de atletism la Mediaș, cel care colaborează și cu atletele din Blaj) a terminat într-o oră 20 de minute și 51 de secunde. Mădălina Florea a avut al 5-lea timp la general, după băieți, la semimaraton, și va reprezenta România la Campionatul Mondial de Alergare Montană, în Thailanda în perioada 3-6 noiembrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rezultate: *Semimaraton Star Transmisson (164 de concurenți), masculin: 1. Peter Daniel Hermann – 1:20.51; 2. Nicolae Bălan – 1:23.24; 3. Ionuț Zincă – 1:23.24; feminin: 1. Monica Mădălina Florea – 1:24.02; 2. Ionela Dobrita – 1:42.13 (locul 17, la general), 3. Mirela Luciana Armenean – 1:58.42 (locul 40 la open);

*Cros Star Assembly (10 km, 184 de participanți), masculin: 1. Leonard Mitrică – 35.58; 2. Dragoș Pop – 36.07; 3. Marius Valentin Popa – 36.38; feminin: 1. Mădălina Elena Sîrbu – 39.14 (locul 7 la general), 2. Iulia Mărginean – 41.27 (locul 9 la general), 3. Ibolya Torok – 45.39 (locul 18 la general);

*Cursa populară (5 km, 72 de participanți), masculin: 1. Raul Dan – 15.24; 2. Marius Fora – 15.41; 3. Valentin Opriș – 15.42; feminin: 1. Alexia Denisa Cînpean – 19.55 (locul 16 la general), 2. Alexandra Cristea – 20.03 (locul 19 la general), 3. Ioana Bianca Valc – 21.40 (locul 22 la general).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, pe “Cetate”, un nou derby “de Alba”: CSM Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș, cu foame de puncte pentru albaiulieni

Dan HENEGAR

Publicat

în

Un nou derby “de Alba”, pe “Cetate”, sâmbătă, 8 octombrie, ora 15.00: CSM Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș!

“Alb-negrii” au preluat “lanterna roșie” din Seria 9, fiind singurii ce nu au reușit să câștige în cele 6 runde scurse din eșalonul terț, rezultând un joc în care amfitrionii nu-și mai permit să pășească greșit. După remiza din derby-ul albaiulian cu CS Universitatea, când a fost egalată în minutul 89 prin autolgolul nefericit al lui Benkirat, CSM Unirea Alba Iulia are parte de un nou test sub presiune, în condițiile în care antrenorul Marcel Rusu lipsește de la antrenamentele acestei săptămâni, fiind internat în spital din pricina unei aprinderi la plămâni.

*Pe “Cetate” a început aventura “Sodei” în cupă…

În urmă cu 7 săptămâni, în 20 august, în debutul sezonului, la primul meci oficial sub titulatura de CSM Unirea Alba Iulia, gazdele au pierdut, 1-3 (0-1), cu “Soda dragă”. Practic cu acea partidă a început frumoasa aventură a ocnamureșenilor în competiția “KO”, iar în prezent gruparea din orașul salin se mândrește cu calificarea în grupele Cupei României, între primele 24 de echipe din țară la acest nivel, și așteaptă confruntările cu Chindia Târgoviște, Universitatea Craiova și Minaur Baia Mare.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Uniriștii, o singură victorie din 5 întâlniri

În ultimii ani, tradiția jocurilor directe este de partea “Sodei dragă”, oponenții câștigând un singur joc din cele 5 disputate! Dacă în campionatul 2020/ 2021, victoriile au fost împărțite, combatantele impunându-se cu același scor (2-1) și fructificându-și avantajul terenului propriu (Ocna Mureș, în tur, respectiv la Zlatna, în retur), în stagiunea anterioară, CS Ocna Mureș și-a adjudecat 3 din cele 4 întâlniri (două în sezonul regular și alte două în play-out), cu același scor, 3-1, pe teren propriu, respectiv 1-0, pe “Cetate”, în martie. Uniriștii s-au impus în ultimul duel din Liga 3, în 14 mai, acasă, la limită, când, cu cuțitul la os, în cursa pentru evitarea retrogradării, au învins la limită, 1-0, prin reușita lui Dehelean (primul său gol în Liga 3).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Momentul de vârf al carierei: albaiulianca Miriam Bulgaru a câștigat un turneu ITF la Otočec și a disputat o finală

Dan HENEGAR

Publicat

în

Perioadă extraordinară pentru Miriam Bulgaru, tenismena din Cetatea Marii Uniri legitimată la CSM Unirea Alba Iulia, sportivă care a ajuns în Slovenia în finalele a două turnee consecutive la care a participat, primul dintre acesta fiind câștigat (cel mai important rezultat al carierei)!

Mai întâi sportiva legitimată la CSM Unirea Alba Iulia s-a impus în finala turneului ITF de la Otočec, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari. Miriam (va împlini 24 de ani sâmbătă, 8 octombrie) s-a impus după două ore și 14 minute în fața principalei favorite, argentinianca Paula Ormaechea (29 de ani, 239 WTA), cu scorul 7-5, 6-4. Miriam Bulgaru (327 WTA) mai are în palmares 4 titluri ITF (de 10.000 şi 15.000 de dolari) la simplu, dar niciunul în 2022 și cu premii de 25.000 de dolari. Respectivele trofee au fost adjudecate la Galați (2016), Varna (2017), Curtea de Argeș (2018) și Antalya (2021). În primul tur la Otočec, Bulgaru a trecut de rusoaica Irina Hromaceva cu 5-7, 6-1, 6-3, în optimi a învins-o pe slovena Ziva Falkner cu 6-3, 6-2, în sferturi a dispus de Lavinia Tănăsie cu 6-1, 6-4, pentru ca în semifinale să câştige cu slovaca Rebecca Sramkova, cu 7-5, 5-7, 6-1.

Acest trofeu este unul special. Primul turneu de 25.000 de dolari câștigat. Sunt foarte mândră de toate bătăliile pe care le-am câștigat împotriva adversarelor mele, dar, cel mai important, contra părții mele întunecate”, a anunțat Miriam Bulgaru.

Elit - Gustul Desăvârșit

La al doilea turneu, tot în aceeași localitate, Miriam Bulgaru a acces în ultimul act, după ce a avut parte de 3 jocuri în 3 seturi. Drumul spre finală a cuprins victoriile cu Lara Smejkal (Slovenia), scor 6-2, 6-4; Weronika Falkowska (Polonia) – scor 0-6, 6-2, 10-6; Alina Korneeva, scor 4-6, 6-3, 6-1 (sferturi), Nina Potocnik (Slovenia) – scor 4-6, 7-5, 6-4 (semifinală), finala fiind pierdută cu Iryna Shymanovioch – scor 3-6, 6-3, 3-6.

În acest an, albaiulianca a mai participat la diverse turnee în Tunisia (Monastir), Turcia (Antalya), Spania (Palmanova), Portugalia (Qeiras), Croația (Zagreb, Split, Osijek), Austria (Warmbad Villach, Poertschach), România (Brașov), Elveția (Klosters), Germania (Stuutgart-Vaihingen), Cehia (Olomouc), România (Iași, Brașov), Ungaria (Mogyorod), Cehia (Prerov), Italia (Trieste), sau București (Țiriac Fundation Trophy), având un raport de 38 de victorii și 26 de eșecuri


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea