Rămâi conectat

Actualitate

Cum vor sărbătorii românii Crăciunul și Anul Nou în 2021. Raed Arafat: „Nu vor fi sărbători ca altă dată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum vor sărbătorii românii Crăciunul și Anul Nou în 2020. Raed Arafat: „Nu vor fi sărbători ca altă dată”

Șeful DSU, Raed Arafat, a detaliat cum vor fi organizate sărbătorile de iarnă în 2020, în condițiile în care numărul infectărilor cu coronavirus crește vertiginos. Secretarul de stat în MAI a explicat că statul nu poate și nu nici nu va interveni în spațiul privat, dar poate veni cu sfaturi de limitare a răspândirii virusului.

Raed Arafat a precizat că „nu vor fi sărbători ca altă dată” și a insistat asupra faptului că „nu putem să ne așteptăm la sărbători ca în anul 2019, asta e clar”.

Citește și: mesaje de anul nou 2021 și felicitări de anul nou 2021

„Limitele generale le știm deja: masca cred că va fi și atunci, distanțarea va fi și atunci, limitele la activitățile în spațiile închise vor fi și atunci, cel mai probabil. Dacă vor fi și alte măsuri, asta n-am cum să prezic de pe acum. Important e să sesizăm cu toții că n-avem cum să avem o sărbătoare similară cu cea din 2019”, a completat șeful DSU.

Arafat a subliniat că ar putea fi măsuri care să nu permită activități ca cele din anii trecuți, fără să detalieze despre ce măsuri este vorba.

„Vom fi în mijlocul pandemiei, în valul doi și vom fi și cu risc că, dacă nu respectăm regulile, să ne trezim cu o creștere în ianuarie-februarie. Încă vom fi în timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus”, a mai spus el.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2021. Urari de Anul Nou 2021. Felicitari de Anul nou 2021. Mesaje de Revelion 2021. SMS de Anul Nou 2021

Raed Arafat a precizat că „fără nicio îndoială” că populația este mai expusă în familie și a explicat cum ar putea fi sărbătorit Crăciunul în familie: „În familie înseamnă între oamenii care stau în aceeași casă, da! În familie lărgită înseamnă să vin și alții la tine, ți-ai asumat imediat un risc!”

„Unii au încercat să denatureze declarațiile de la Guvern. Nu putem să intrăm în casele oamenilor și să spunem ce să facă. Asta este răspunderea lor acolo. Dacă tu vrei să sărbătorești cu încă două-trei familii, ți-ai crescut mult riscul de a te infecta, pentru că bănuiesc că nu vei sta în noaptea de Crăciun cu mască. Asta e imposibil. Așa că, modul în care îți organizezi masa de Crăciun, dacă aduci și bunicii, și alți prieteni și mai multă lume, care stau în alte zone, riscul de transmite este mai mare. Ăsta e un lucru logic”, a completat secretarul de stat.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

„Fiecare calculează riscul pe care vrea să și-l asume. Noi încercăm să limităm riscul de răspândire în spațiile publice, la locul de muncă, dăm sfaturi pentru spațiile private, dar acolo nu avem cum să mergem să controlăm, nici nu este normal. Acolo depinde de fiecare persoană și de cât de mult conștientizează riscul cu care se confruntă”, a precizat Raed Arafat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea