Rămâi conectat

Actualitate

Cum vor începe elevii școala fizică, la jumătatea săptămânii viitoare. Sorin Cîmpeanu: Elevii revin după scenariile anunțate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum vor începe elevii școala fizică, la jumătatea săptămânii viitoare. Sorin Cîmpeanu: Elevii revin după scenariile anunțate

Începând cu jumătatea săptămânii viitoare, miercuri, 5 mai, elevii vor reveni la școală pentru încă șapte săptămâni, conform calendarului oficial. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a declarat duminică seara, în cadrul unei emisiuni TV, faptul că toți elevii vor reveni fizic la școală, în cazul în care localitatea se află în scenariul verde.

„Miercuri, 5 mai, va fi prima zi de școală pentru toți elevii cu excepția celor din anii terminali. Elevii din ani terminali, neavând structura anului școlar afectată, vor veni la școală conform vechii planificări, la data de 10 mai, urmând să deruleze cursuri elevii de clasa a VIII-a, spre exemplu, până pe data de 11 iunie, pentru că pe 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională.

Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate. Mai exact: scenariul verde, la rata de infectare sub unu la mie, absolut toți elevii, inclusiv copiii de grădiniță, revin cu prezență fizică.

Pentru scenariile galben și roșu, revin cu prezență fizică în data de 5 mai copiii din grădinițe, elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare și elevii claselor terminale. Deci peste rata de infectare unu la mie.

Și pentru școlile speciale este esențial să permitem prezența fizică. Sunt 27.750 de elevi, mare parte dintre ei sunt cu tulburări, inclusiv din spectrul autist, sunt elevi care au nevoie de prezență fizică, au nevoie de cabinete de stimulare polii senzorială, psihomotorie, de locomoție, de kinetoterapie, au nevoie de lucruri care nici un caz nu pot fi asigurate în online.

În ultima săptămână dinainte de începerea cursurilor, deci săptămâna viitoare, ar urma să avem o discuție în care să analizăm evoluția epidemiologică; dacă cei care au competențe pentru a se pronunța din această perspectivă sanitară, la solicitarea Ministerului Educației, vor găsi că putem să ne permitem o prezență fizică mai mult decât ceea ce am anunțat conform scenariilor, atunci sigur că da este foarte important.

Mai ales că, încă un argument: elevii care nu sunt în clasele terminale au o săptămână de școală în plus. În loc să termine școala pe 18 iunie, o termină pe 25”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea