Cum va fi VREMEA până în 19 august, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Cum va fi VREMEA până în 19 august, în Transilvania și la munte. ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 30 iulie – 12 august 2018, publicată luni, arată că vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic acestei perioade, cu temperaturi de peste 30 de grade. Sunt prognozate și precipitații sub formă de ploaie în anumite regiuni, potrivit ultimelor informații publicate de meteorologi.

În Transilvania, pe tot parcursul intervalului de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic acestei perioade în cea mai mare parte a regiunii. Prin urmare, media maximelor va fi de 29…30 de grade, cu o tendință de scădere doar în jurul datei de 7 august și, din nou, la finalul celei de a doua săptămâni, când se va înregistra o medie regională de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații, dar se vor situa, în general, între 13 și 15 grade.

Ploile se vor semnala la nivel local pe 6 și 7 august, iar ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere abia după data de 14 august.

La munte, temperatura aerului, atât cea diurnă cât și cea nocturnă, nu va avea variații semnificative de la o zi la alta pe întreg intervalul de prognoză. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar a celor minime va fi între 11 și 13 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată la începutul intervalului, în zilele de 6și 7 august și, din nou, în intervalul 14 – 19 august.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...