Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum va fi vremea în perioada 5-8 iulie 2021. Valul de CANICULĂ se apropie de România, temperaturile vor urca până la 38 de grade

Publicat

în

Cum va fi vremea în perioada 5-8 iulie 2021. Prognoza METEO: Valul de CANICULĂ se apropie de România, temperaturile vor urca până la 38 de grade

Vreme din ce în ce mai caldă în următorul interval de timp, cu precipitaţii doar izolate. Canicula va pune stăpânire pe cea mai mare parte a ţării începând de marţi, iar miercuri şi joi vom avea chiar şi 38 de grade Celsius.

PROGNOZA METEO 5 iulie.

Luni, vremea va continua sã se încãlzeascã uşor şi va fi cãlduroasã în regiunile vestice şi sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 34 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, local averse şi descãrcãri electrice, cu probabilitate mai mare în estul ţãrii, iar dupã-amiaza şi în zonele de deal şi de munte. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat se vor acumula cantitãţi de apã însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, local în regiunile estice şi în extremitatea de sud-vest, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Electrica Furnizare Discount
PROGNOZA METEO 6 iulie.

Marţi, în jumãtatea de sud-vest a ţãrii, vremea va fi cãlduroasã, izolat canicularã, iar disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, local averse şi descãrcãri electrice, mai ales în regiunile estice, iar dupã-amiaza şi seara şi în zonele de deal şi de munte. Aversele vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp şi pe arii restrânse se vor acumula cantitãţi de apã însemnate. Vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri la munte, precum şi în regiunile sud-estice şi estice, dar de scurtã duratã asociat şi ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade.

PROGNOZA METEO 7 iulie.

Miercuri, valul de cãldurã va persista şi se va intensifica în vest şi în sud-vest, unde local va fi caniculã şi maximele termice se vor încadra între 33 şi 38 de grade. Valorile de temperaturã vor creşte şi în restul ţãrii şi se vor situa în marea lor majoritate între 26 şi 32 de grade.

Citește și: VREMEA: Vine canicula peste ROMÂNIA ! PROGNOZA METEO pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de foc

Disconfortul termic va fi în accentuare în special în Câmpia de Vest şi în Câmpia Românã. În regiunile estice şi sud-estice probabilitatea pentru perioade cu manifestãri de instabilitate atmosfericã (local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi izolat grindinã) se va menţine ridicatã. În restul ţãrii, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua în sud-est, iar noaptea în extremitatea sud-vesticã, dar rafale de scurtã duratã se pot asocia şi averselor.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 grade în depresiuni şi 22…23 de grade în Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO 8 iulie.

Joi, vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, în regiunile vestice şi sud-vestice se va menţine local canicularã, iar disconfortul termic va fi ridicat în vest, în sud şi parţial în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe alocuri averse, cu probabilitate mai mare în regiunile extracarpatice şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificãri în Dobrogea, în sudul Banatului şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 26…28 de grade pe litoral şi 37…38 de grade în Câmpia de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a FUGIT de la locul faptei

Publicat

în

FOTO| Accident rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a părăsit locul faptei

Un accident rutier a avut loc în cursul serii de miercuri, 4 august, la Aiud.

Potrivit martorilor, șoferul răspunzător pentru producerea accidentului a părăsit locul faptei.

Electrica Furnizare Discount

După cum se poate observa și din imagini, incidentul s-a soldat cu victime, fiind prezenta și o ambulanță SAJ.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

Publicat

în

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

De la sfârșitul lunii septembrie, anumite telefoane mobile inteligente nu vor mai beneficia de serviciile Google. Accesul utilizatorilor de dispozitive Android care folosesc versiunea 2.3.7 – Gingerbread – și versiunile anterioare va fi blocat.

Măsura, care intră în vigoare din 27 septembrie, este concepută pentru a „proteja siguranța utilizatorilor”, spun reprezentanții gigantului IT.

Electrica Furnizare Discount

Cei care vor încerca să acceseze aplicațiile Google după acea dată vor primi un mesaj de eroare. Printre cele mai utilizate aplicații sunt: YouTube, Maps, Gmail, dar și Drive.

Problema va apărea pentru cei care vor încerca să acceseze aplicațiile cu un nume de utilizator și parolă personală, în timp ce cei care sunt deja autentificați ar putea continua să folosească platformele fără dificultăți majore.

Citește și : Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

Cu toate acestea, nu este clar dacă Google nu va bloca de tot software-ul, făcând imposibil un nou acces. Se pare că limitarea accesului ține de imposibilitatea actualizării unui sistem de operare vechi de peste 10 ani, care nu acceptă multe dintre noutăți.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

Publicat

în

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

În vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din Mesentea, primăria Galda de Jos a decis modernizarea unor drumuri și străzi, în cadrul proiectului „Modernizare drumuri și străzi de interes local în localitatea Mesentea, comuna Galda de Jos, județul Alba”.

Traseele studiate au legătură directa la drumul judeţean DJ107K, acesta facand legătură cu DJ107H si mai departe cu DN1.

Electrica Furnizare Discount

Traseele propuse spre modernizare sunt străzi in localitatea Galda de Jos cu limite de proprietate foarte bine conturate.

Prin tema de proiectare se cere elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea străzilor cu o lungime totala de 601.00m.

îmbrăcămintea rutieră şi traseul străzilor sunt neconforme cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică şi socială a regiunii în care se situează, fapt ce necesită modernizarea cât mai rapidă a străzilor considerate pentru îmbunătăţirea viabilităţii, precum şi a confortului şi siguranţei circulaţiei pentru utilizatori.

Străzile analizate se încadrează în categoria de importanţă C (normală) şi în clasa de importanţă III, conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi a H.G. 766/1997 (anexa 3) referitoare la aprobarea unor regulamente privind calitatea în construcţii.

Principala problema este lipsa unui sistem rutier adecvat traficului si scurgerea necontrolata a apelor pluviale către emisar (lipsa sau starea necorespunzatoare a şanţurilor, podeţelor si emisarilor).

În conformitate cu prevederile O.G.R. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificările si completările ulterioare, străzile supuse modernizări din localitatea Mesentea, sunt in proprietatea publica si in administrarea comunei Galda de Jos, calitate in care acesteia ii revine obligaţia de a menţine aceste străzi in starea tehnica corespunzătoare desfăşurării traficului in condiţii de siguranţa.

Nr.crt./ Strada Lungime (m)/ Lăţime carosabil (m)
1 Strada IA 196,5 3,5
2 Strada 1B 142,5 3
3 Strada 2 177 3
4 Strada 3 85 4
Total traseu 601

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare