Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum va fi vremea în iulie, august şi septembrie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cald în toată ţara şi ploi puţine. Astfel ar putea fi caracterizată, pe scurt, vremea de care vor avea parte românii în luna iulie, potrivit informaţiilor de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu.
lIulie-căldură mare
În luna iulie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste mediile multianuale la scara întregului teritoriu, cele mai ridicate valori fiind posibile în zonele sud-estice, estice şi vestice ale ţării. Sub aspect pluviometric, cantităţile de precipitaţii vor prezenta valori sub normele climatologice în cea mai mare parte a ţării, iar în centru şi nord-vest, precipitaţiile pot fi apropiate de mediile multianuale lunare.
lAugust puţin mai răcoros în centrul ţării
Pentru luna august, aceleaşi informaţii arată că vor fi înregistrate valori ale temperaturilor peste mediile multianuale lunare în majoritatea zonelor din România. Excepţie va face centrul ţării, unde temperaturile vor fi apropiate de normele climatologice. „În luna august, regimul termic al aerului va înregistra valori peste mediile multianuale lunare în majoritatea zonelor, exceptând centrul ţării, unde valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice. Cantităţile de precipitaţii se pot situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, iar local în centrul ţării, acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare”, menţionează sursa citată.
lSeptembrie: mai cald în sud-est
Cât priveşte luna septembrie, temperaturile medii lunare ale aerului vor prezenta valori apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, iar în sud-est, acestea se pot situa peste mediile multianuale. În septembrie, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de valorile normale pe aproape întreg teritoriul, iar local în sud-estul, centrul şi vestul tarii, acestea se pot situa sub normele climatologice.
Centrul European pentru Prognoza Vremii precizează că aceste informaţii nu exclud posibilitatea apariţiei unor situaţii cu valori extreme de temperaturi sau cantităţi mai mari de precipitaţii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv. (M.F.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Îngăduință judecătorească. Închisoare cu suspendare pentru un accident mortal sub influența alcoolului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Îngăduință judecătorească. Închisoare cu suspendare pentru un accident mortal sub influența alcoolului Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Sebeș, care a provocat un accident mortal pe DN1, în zona localității Câlnic, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a scăpat doar cu închisoare cu suspendare. La data la care a avut loc accidentul, nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea