Cum te poți trezi peste noapte, la Alba Iulia, că plătești impozit pe casă la preț de centrul orașului în timp ce locuiești la periferie pe o stradă plină de noroaie și fără utilități

Paul Voicu - Primar 2020

Cum te poți trezi peste noapte că plătești impozit pe casă la preț de centrul orașului în timp ce locuiești la periferie pe o stradă plină de noroaie și fără utilități.

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică impozitarea pe zone a proprietăților, respectiv zona A, B, C și D. Dacă până acum impozitarea se făcea total haotic, fără niște criterii clare, înregistrându-se situații de-a dreptul neechitabile de impozitare, iată că acest lucru se vrea reglementat.

ELIT

Așa cum am explicat și celor din primărie, albaiulienii încep să fie nemulțumiți de modul cum se face acest lucru. Criteriile prin care sunt delimitate zonele au fost practic două:

1. Distanța față de centru

Mihail David - 2020

2. Gradul de utilare cu utilități

Pe mine personal mă entuziasmează că se face, dar mă supără cum se face acest lucru!!

Consider că lipsa unor întâlniri cetățenești, a prezentării albaiulienilor unui plan concret pentru următorii 10 ani de modernizare a străzilor, a unor dezbateri serioase pe această temă, sunt deficiențe cronice ale actualei administrații.

Grav este faptul că direcția de taxe și venituri nu dispune de un informatician propriu, calculul impactului bugetar sau a oricărei situații, fiind posibilă doar prin angajarea unei firme din Sibiu.

În lipsa unor informații clare despre criteriile avute în vedere sau sumele de bani ce urmează să crească veniturile primăriei, „consultarea publică” devine una pur formală.

În fine, impozitarea proprietăților în România este oricum una infimă în timp ce se exagerează cu impozitarea muncii. Practic, ne mințim singuri, ne furăm mai departe pălăria unul altuia.

Din ce bani să faci infrastructură dacă nu din impozite?? Știu, nu sună electoral, dar realist.

Vă chem la o implicare activă în această chestiune, postez mai jos harta cu zonele de impozitare propuse de primărie și aștept să-mi scrieți pe email la adresa trifumircea@yahoo.com.

Al dvs., consilier local al Acțiunii Naționale Alba (A.N.A)
MIRCEA TRIFU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...