Cum se explică ”MIRACOLUL” scăderii incidenței cazurilor ACTIVE în județul Alba

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Cum se explică ”MIRACOLUL” scăderii incidenței cazurilor ACTIVE în județul Alba

O situație cel puțin bizară s-a petrecut astăzi în județul Alba, în legătură cu rata de infectare transmisă de către DSP Alba. Un adevărat ,,miracol” a fost comunicat astfel, în această după-amiaza. Deși rata incidenței cazurilor active în județul Alba trebuia să fie 2,72 a fost raportată o rată de 2,27. Care este explicația:

Potrivit lui Nicolae Albu, Prefectul județului Alba:

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

,,Noi avem identificate prin DSP undeva în jur de 7 focare, iar cele mai importante sunt cele din centrele rezidențiale de persoane vârstnice și de la Galda. I-am solicitat directorului

DSP să calculeze incidența fără focarele mari.

Incidența, fără focarele mari, este de 2,27, față de 2,72 cât era înainte. Acest lucru l-am făcut în baza Hotărârii Comitetului Național de ieri, care astăzi este în dezbatere la Guvern.”

Astfel, această situație aparte a fost clarificată de către reprezentantul Guvernului pe plan local, în conferința de presă care s-a organizat astăzi, 14 octombrie, ca răspuns la creșterea uriașă de cazuri confirmate cu Covid-19 în județul nostru. Practic, astăzi DSP Alba a scăzut din cazurile active câteva focare mari de COVID-19, chiar dacă ele sunt încă active.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419