Rămâi conectat

Ştirea Ta

Cum să-ţi păstrezi machiajul proaspăt întreaga zi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Machiajul este foarte important pentru orice femeie, având un rol esenţial în a evidenţia frumuseţea şi trăsăturile feţei. Însă, de multe ori acesta necesită retuşuri pe parcursul zilei şi din cauza programului aglomerat nu întotdeauna avem timp să-l reîmprospătăm. Pentru a obţine un machiaj mai rezistent întreaga zi e nevoie de ştiut câteva lucruri. Iată cum putem străluci întreaga zi.
*Ten cu aspect îngrijit – Fondul de ten este esenţial în ritualul machiajului. Se va aplica pe faţa perfect curată, demachiată şi va rezista mai mult dacă se va aplica înainte o loţiune tonică. De asemenea, fondul de ten va căpăta rezistenţă şi dacă vei utiliza ca bază de machiaj o cremă hidratantă. Dacă ai tenul mixt şi zona T dă semne de transpiraţie, poţi atenua efectul tamponând zonele cu şerveţele umede cu proprietăţi de absorbţie.
*Fard de pleoape strălucitor – Efectul inestetic de fard strâns în cutele pleoapei nu este pe placul nimănui. În general, rezistenţa fardului variază şi în funcţie de tipul de ten. De exemplu, tenul mixt cu tendinţă de îngrăşare secretă mai mult sebum şi poate cauza adunarea fardului, însă alte cauze pot fi umiditatea sau transpiraţia feţei. Pentru a prelungi aspectul estetic al fardului de pleoape, aplică înainte foarte puţin fond de ten, întins foarte bine. Estompează surplusul cu un şerveţel şi finisează cu un strat fin de pudră pulbere.
*Gene lungi şi voluminoase – Rimelul este unul dintre cele mai importante produse din trusa de make-up. Intensifică privirea şi defineşte machiajul ochilor. În general se utilizează la sfârşit şi un singur strat este de-ajuns pentru a conferi genelor volum. Pentru a menţine aspectul voluminos al genelor pentru mai mult timp, aplică produsul în mişcări de zig-zag. Dacă ai de aplicat mai multe straturi de rimel, aşteaptă câteva secunde să se usuce primul strat şi apoi aplică stratul următor. La final, îndepartează surplusul cu o perie uscată separând genele cu vârful periuţei.
*Buze seducătoare – Machiajul feţei poate părea incomplet, dacă nu beneficiază şi de o îngrijire corespunzătoare a buzelor. De aceea, rujul trebuie ales cu atenţie, într-o nuanţă potrivită trăsăturilor feţei şi nu în ultimul rând, acesta trebuie să fie în armonie cu machiajul ochilor. Rujul rezistent la transfer poate conferi buzelor un aspect plăcut pentru o perioadă mai îndelungată de timp. De asemenea, rujul va rezista mai mult dacă se va aplica înainte un strat foarte fin de pudră sau fond de ten. Acestea vor stopa întinderea rujului fără a-i modifica nuanţa. Primerul este un alt produs care se utilizează ca bază în machiaj şi ajută rujul să devină mai rezistent.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Mesaje obscene la adresa IPJ Alba, inscripționate pe borna de la Măgulici: Consiliul Județean, plângere penală pentru distrugere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje obscene la adresa IPJ Alba, inscripționate pe borna de la Măgulici: Consiliul Județean, plângere penală pentru distrugere Mesaje obscene la adresa IPJ Alba au fost inscripționate pe borna de pe dealul Măgulici. Consiliul Județean, instituția care a amplasat borna, va face plângere penală pentru distrugere. Imaginile cu borna vandalizată cu mesajul ”M..e IPJ Alba” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea