Ştirea Ta
Cum să-ţi păstrezi machiajul proaspăt întreaga zi
Machiajul este foarte important pentru orice femeie, având un rol esenţial în a evidenţia frumuseţea şi trăsăturile feţei. Însă, de multe ori acesta necesită retuşuri pe parcursul zilei şi din cauza programului aglomerat nu întotdeauna avem timp să-l reîmprospătăm. Pentru a obţine un machiaj mai rezistent întreaga zi e nevoie de ştiut câteva lucruri. Iată cum putem străluci întreaga zi.
*Ten cu aspect îngrijit – Fondul de ten este esenţial în ritualul machiajului. Se va aplica pe faţa perfect curată, demachiată şi va rezista mai mult dacă se va aplica înainte o loţiune tonică. De asemenea, fondul de ten va căpăta rezistenţă şi dacă vei utiliza ca bază de machiaj o cremă hidratantă. Dacă ai tenul mixt şi zona T dă semne de transpiraţie, poţi atenua efectul tamponând zonele cu şerveţele umede cu proprietăţi de absorbţie.
*Fard de pleoape strălucitor – Efectul inestetic de fard strâns în cutele pleoapei nu este pe placul nimănui. În general, rezistenţa fardului variază şi în funcţie de tipul de ten. De exemplu, tenul mixt cu tendinţă de îngrăşare secretă mai mult sebum şi poate cauza adunarea fardului, însă alte cauze pot fi umiditatea sau transpiraţia feţei. Pentru a prelungi aspectul estetic al fardului de pleoape, aplică înainte foarte puţin fond de ten, întins foarte bine. Estompează surplusul cu un şerveţel şi finisează cu un strat fin de pudră pulbere.
*Gene lungi şi voluminoase – Rimelul este unul dintre cele mai importante produse din trusa de make-up. Intensifică privirea şi defineşte machiajul ochilor. În general se utilizează la sfârşit şi un singur strat este de-ajuns pentru a conferi genelor volum. Pentru a menţine aspectul voluminos al genelor pentru mai mult timp, aplică produsul în mişcări de zig-zag. Dacă ai de aplicat mai multe straturi de rimel, aşteaptă câteva secunde să se usuce primul strat şi apoi aplică stratul următor. La final, îndepartează surplusul cu o perie uscată separând genele cu vârful periuţei.
*Buze seducătoare – Machiajul feţei poate părea incomplet, dacă nu beneficiază şi de o îngrijire corespunzătoare a buzelor. De aceea, rujul trebuie ales cu atenţie, într-o nuanţă potrivită trăsăturilor feţei şi nu în ultimul rând, acesta trebuie să fie în armonie cu machiajul ochilor. Rujul rezistent la transfer poate conferi buzelor un aspect plăcut pentru o perioadă mai îndelungată de timp. De asemenea, rujul va rezista mai mult dacă se va aplica înainte un strat foarte fin de pudră sau fond de ten. Acestea vor stopa întinderea rujului fără a-i modifica nuanţa. Primerul este un alt produs care se utilizează ca bază în machiaj şi ajută rujul să devină mai rezistent.

Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA| Noaptea muzeelor la Biblioteca Batthyaneum: Zeci de oameni nemulțumiți de întreruperea vizitării după ce au stat câteva ore la coadă
FOTO ȘTIREA TA| Noaptea muzeelor la Biblioteca Batthyaneum: Zeci de oameni nemulțumiți de întreruperea vizitării după ce au stat câteva ore la coadă
Zeci de oameni care au venit la Noaptea Muzeelor să viziteze Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, au fost nemulțumiți de faptul că vizitarea a fost întreruptă pe parcursul unui concert desfășurat în exterior.
Oamenii spun că după ce au stat mai multe ore la coadă, li s-a transmis că vizitarea bibliotecii se va întrerupe în timpul concertului orchestrei de cameră „Harmony of Sounds”. Deși aceștia le-au spus organizatorilor că acest lucru nu este trecut în programul evenimentului, li s-ar fi răspuns că deși nu scrie pe site că se întrerupe, acest lucru se subînțelege.
Grupul care a fost mai vocal a fost lăsat să intre, însă nu se știe ce se va întâmpla cu restul, destul de mulți, rămași afară.
Biblioteca ar trebui să fie deschisă pentru vizitare timp de 5 ore, de la 18.00 la 23.00.
UPDATE: „Inițial, da, ne gândeam să facem pauză, că oamenii să fie atenți la concert, însă în 5 minute s-a schimbat totul, ne-au atras atenția oamenii și am zis că au dreptate”, a transmis Cristian Mladin, șef birou al Bibliotecii Batthyaneum, filiala Bibliotecii Naționale a României.
Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA| Imagini spectaculoase surprinse pe cerul „Micii Rome”: Un curcubeu dublu a apărut la Sărbătoarea Libertății
FOTO ȘTIREA TA| Imagini spectaculoase surprinse pe cerul „Micii Rome”: Un curcubeu dublu a apărut la Sărbătoarea Libertății
Imagini spectaculoase au fost surprinse sâmbătă seara, în municipiul Blaj, după o ploaie ușoară, chiar la debutul primei seri a Sărbătorii Libertății.
Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă.De cele mai multe ori curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.
Curcubeul secundar diferă de primul prin aceea că în interiorul picăturii de apă lumina suferă două reflexii interne. Analog, ordinele superioare se obțin printr-un număr sporit de reflexii interne, ceea ce explică în parte intensitatea lor scăzută.
Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA| Grup de muncitori din Sri Lanka, proaspăt veniți în Alba pentru a munci la o firmă din județ
Astăzi, 10 mai 2022, un grup de muncitori străini s-au ,,încolonat” în fața biroului Inspectoratului General pentru Imigrări Alba, pentru a-și putea începe activitatea și șederea în frumosul nostru oraș.
Nouă la număr și purtând însemnele unei companii cunoscute în județul nostru, aceștia au fost surprinși de către un cititor ziarulunirea.ro în timp ce se pregăteau să intre în birou pentru a-și depune dosarele, pentru a lucra ,,cu acte în regulă” în cadrul unei firme din județul nostru.
Pe parcursul anului 2021 au intrat în România 2.971 de cetățeni străini, cu intenția de a rămâne aici. Cei mai mulți imigranți provin din Turcia, Sri Lanka și Bangladesh, țări ce nu fac parte din Uniunea Europeană.
De asemenea, în decursul aceluiași an, au fost prinse 17 persoane ce au încercat să intre ilegal pe teritoriul României.
-
Actualitateacum 24 de ore
Alimente care nu au dată de expirare. Care sunt produsele din care puteți face stocuri fără teama de a se strica
-
Actualitateacum 18 ore
România se va îndrepta spre impozite mai mari. Adrian Vasilescu, BNR: „Veniturile din buget raportate la PIB sunt pe ultimul loc din Uniunea Europeană”
-
Curier Județeanacum 21 de ore
Dosar penal pentru braconaj piscicol, pentru un bărbat din Alba. A fost depistat în timp ce pescuia în perioada de prohibiţie
-
Actualitateacum 23 de ore
Un primar dă BANI persoanelor care prezintă probe cu cetățeni care aruncă iresponsabil gunoiul
-
Actualitateacum 20 de ore
A plouat cu sancțiuni, la Sebeș: Au fost reținute 5 permise de conducere, un certificat de înmatriculare și au fost constate 3 infracțiuni de către polițiști, în acest weekend
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
Accident rutier la Abrud: Un șofer „alcoolizat” a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un garaj și un autoturism
-
Curier Județeanacum 18 ore
FOTO| Aniversarea a 30 de ani de activitate a Corului bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din Aiud: Ansamblul vocal a fost organizat într-o formulă extinsă
-
Curier Județeanacum 19 ore
Bazinul Olimpic din Alba Iulia: Închis pentru inițiere înot și agrement în perioada Campionatului Național de Polo, juniori III
-
Actualitateacum 22 de ore
CREȘTE salariul minim pentru angajații a două sectoare din România: Câți bani vor primi în mână
-
Actualitateacum 21 de ore
62 de trenuri electrice regionale noi, în valoare de peste 3,2 miliarde de lei: Autoritatea pentru Reformă Feroviară a lansat licitația în SEAP
-
Actualitateacum 11 ore
Tribunalul Alba ANULEAZĂ numirile managerilor de la Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni
-
Ştirea zileiacum 15 ore
16-18 mai: Caravana mobilă pentru screeningul cancer de col uterin va ajunge zilele acestea în judeţul Alba. Programul caravanei