Cum să investești în aur la bursă (P)
Cum să investești în aur la bursă
Investițiile în aur sunt considerate metode utile de a proteja fondurile personale și de a diversifica sursele de venit. Astfel de investiții se pot face online, la bursă, cu ajutorul instrumentelor financiare specifice, despre care vom discuta în cele ce urmează.
Tipuri de investiții în aur
Sunt mai multe moduri de a face investiții în aur și este important să înțelegi și să afli mai mult despre acestea:
Achiziționarea de aur fizic
Aurul în formă fizică, așa cum sunt monedele și lingourile, sunt o formă bună de investiție. Oferă un sentiment de siguranță, dar implică și costuri de depozitare și de asigurare.
Fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri)
Sunt fonduri care urmăresc prețul aurului și se pot tranzacționa la bursă, la fel ca orice altă acțiune. Oferă lichiditate și sunt modalități foarte convenabile de a investi în aur fără a deține efectiv metalul sau de a nu fi necesară depozitarea lui.
Acțiuni ale companiilor miniere de aur
Poți investi în acțiuni de la companiile care extrag aur. O astfel de variantă îți oferă acces la prețuri avantajoase. Cu toate acestea, va trebui să iei în calcul și riscurile legate de performanța companiilor și de piața minieră în general.
CFD-uri
CFD-urile îți permit să speculezi modificările de preț ale aurului fără să deții fizic produse din acest metal. Sunt instrumente cu efect de levier, ceea ce înseamnă că poți amplifica foarte mult câștigurile, dar și pierderile. Tranzacționarea implică niveluri ridicate de risc și nu se potrivește tuturor investitorilor.
Sfaturi pentru investițiile în aur
Aurul este un activ de refugiu pentru perioadele cu incertitudine. Investițiile în aur nu garantează mereu profituri și pot duce la pierderi. Înțelegerea pieței aurului și a instrumentelor financiare disponibile este esențială.
Citește articole, participă la seminare și consultă experți financiari pentru a te informa corespunzător.
Este important să nu investești într-un singur activ. Poți să-ți diversifici portofoliul pentru a reduce riscurile și pentru a maximiza câștigurile.
Monitorizează investițiile și fii pregătit să faci ajustări în funcție de condițiile pieței.
Dacă investești corect în aur poți avea numeroase beneficii, însă și riscurile pot fi semnificative. De aceea, va trebui să te documentezi înainte și să înțelegi corect instrumentele financiare. Pe baza informațiilor poți să stabilești obiective clare.
Sursa imaginii: Adobe Stock
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Luni, 9 septembrie, prima zi de școală. Când au elevii următoarea vacanță. Structura anului școlar 2024 – 2025
Luni, 9 septembrie, prima zi de școală. Când au elevii următoarea vacanță. Structura anului școlar 2024 – 2025 Anul școlar 2024-2025 începe luni, 9 septembrie și are o durată 36 de săptămâni. În timpul anului școlar sunt 5 vacanțe, prima vacanță fiind de o săptămână, la finalul lunii octombrie. Anul școlar 2024-2025 este organizat în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria 2024. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfânta Maria Mică 2024. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de Sfânta Maria Mică 2024. SMS-uri și urări pentru cei dragi, familie, colegi și prieteni care îşi celebrează, în 8 septembrie, ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
Obiceiuri și tradiții de Sfânta Maria Mică – Nașterea Maicii Domnului, prima sărbătoare din cursul anului bisericesc
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
Sfânta Maria Mică 2024: Ce nume sunt sărbatorite în 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje haioase de Sfânta Maria 2024: Ce SMS-uri și urări amuzante poți trimite de Sf. Maria