Cum să ”ieși mai ieftin” cu factura la încălzire pe timp de iarnă. Câteva METODE SIMPLE recomandate de instalatori

Paul Voicu - Primar 2020

Iarna, persoanele cu venituri modeste sunt nevoite să caute soluţii ieftine de încălzire a casei pentru un plus de economie. Dacă ţinem cont de anumite trucuri, putem face economii importante:

incalzire*Opreşte căldură atunci când eşti plecat de acasă

ELIT

Profită de robineţii termostatati montaţi pe calorifere şi setează-i la temperatura minimă înainte să pleci spre serviciu, iar copiii spre şcoală. Acest truc este eficient mai ales în cazul persoanelor care locuiesc în apartamente de bloc, la etaje intermediare, unde pereţii, pardoseală şi tavanul se încălzesc şi prin transfer termic de la vecinii din imediată apropiere.

*Investeşte într-un termostat ambiental programabil

Mihail David - 2020

Termostatele programabile care comandă centrală termică instalată în casă ta îţi vor uşura viaţa. Acestea pot fi setate să modifice temperatura ambientală în funcţie de momentul zilei şi de programul tău şi al familiei tale. De exemplu, îl poţi programa la 20 de grade dimineaţă, la 17 grade în orele în care eşti plecat de acasă şi la 22 de grade atunci când revii, fără să fii nevoit să operezi chiar tu aceste modificări zilnic. Aceste variaţii controlate de temperatura îţi vor aduce economii considerabile la buget, conform casadex.ro.

*Un grad în minus îţi poate aduce economii de până la 3% la factură de încălzire

Să presupunem că ţi-ai montat deja un termostat ambiental programabil. Foloseşte-l pentru a aduce economii la bugetul familiei, setând temperatura la nivelul de jos al confortului termic. Se spune că diferenţa de un singur grad poate mari sau micşora, după caz, valoarea facturii cu până la 3%. Nu ai cum să economiseşti cu o temperatura ambientală de 25 de grade Celsius, zi şi noapte.

*Dotează-ţi duşul cu o pară economică, cu debit mic

Un alt truc eficient de economisire pe timpul iernii şi nu numai, este înlocuirea capului de dus, aşa-zisă „pară” cu una economică, cu debit mic. Există pe piaţă o sumedenie de modele de pere de dus cu jet reglabil, care te vor ajută să economiseşti apă caldă cu până la 25%, fără să simţi diferenţa de presiune a apei.

*Nu aruncă pe fereastră căldură

Aerisirea zilnică a locuinţei este extrem de importantă pentru sănătatea noastră. Înainte de a deschide ferestrele pentru reîmprospătarea aerului, nu uită să închizi robineţii termostatati ai caloriferelor. În caz contrar, nu vei face decât să arunci căldură şi implicit banii pe fereastră.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...