Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Cum să fii în siguranță atunci când pariezi online (P)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pariurile la jocurile de noroc online există pe piață de mai bine de 20 de ani însă au devenit extrem de populare în ultima perioadă. Lucru ce a făcut mai toate cazinourile mari să se extindă și în mediul online, pentru a ajunge mai ușor la pasionații de jocuri de noroc. În plus, progresul tehnologic a adus industria de gambling la un nivel de accesibilitate și mai înalt, prin prezența cazinourilor online pe dispozitivele mobile.

Dezvoltarea în mediul online a diferitelor servicii vine cu o mulțime de părți bune dar și o serie de dezavantaje. Așadar, un risc de care se tem majoritatea oamenilor ale legătură cu siguranța și securitatea datelor furnizate, atât cele personale cât și financiare. Lucru ce se aplică și în cazul cazinourilor online. Pentru a evita orice fel de risc, pariorii trebuie să-și îndrepte atenția spre câteva detalii vitale, atunci când încearcă casino online. Trebuie să știi că nu este suficient să alegi un cazinou online cu un nume popular, ci trebuie verificate anumite aspecte pe care acesta trebuie să le împlinească.

Este pariatul online considerat sigur?

Industria de gambling poate ridica ușor întrebări legate de siguranță, având în vedere activitatea financiară uriașă pe care o desfășoară. Chiar și așa, adevărul este că majoritatea cazinourilor online sunt de încredere. Există însă modalități prin care poți verifica acest lucru.

Un prim pas atunci când vrei să alegi un cazinou online la care să pariezi, este să cauți informație despre el. Mergi spre numele mari, cu reputație, care au experiență mare în industrie. Aflându-se de ceva timp pe piață, cazinoul prezintă încredere dar mai mult de atât, asta presupune și o cantitate mare de păreri din partea utilizatorului, pe care o poți găsi online. Caută review-uri lăsate de jucători sau scrise de entități specializate care recomandă sau nu acest cazinou.

O altă modalitate de a verifica seriozitatea și credibilitatea cazinoului online ales este să contactezi departamentul de relații cu clienții al acestuia. Vezi în cât timp se procesează cererea ta, felul în care ți se răspunde și calitatea ajutorului primit. O întrebare eficientă de care poți să te folosești poate să fie despre modalitățile de retragere disponibile pe platforma lor. Astfel, o să afli detalii valoroase despre tipurile de banking disponibile dar și despre profesionalismul de care dă dovadă cazinoul online.

Pariază numai la cazinourile licențiate

Toate cazinourile online cu o reputație solidă sunt licențiate de o entitate guvernamentală. Acest lucru dovedește siguranța pe care cazinoul o presupune, transparența și legalitatea. Industria de gambling din România se bazează pe Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, autoritatea cu rol juridic ce se subordonează Guvernului României.

ONJN controlează și gestionează toți operatorii de pe teritoriul țării, pentru a asigura lipsa evaziunii fiscale dar și a funcționării în ilegalitate a acestora.

Dar ce face ONJN pentru pariori? Este simplu. În momentul în care un cazinou online primește licență din partea ONJN, acest lucru îți garantează o sesiune de joc corectă, tranzacții financiare sigure și protecția datelor personale. Mai mult de atât, dacă întâmpini probleme în interacțiunea ta cu cazinoul online, poți depune o plângere la ONJN. Astfel, o instituție juridică te va reprezenta în demersul tău.

Pentru a afla dacă platforma online spre care te îndrepți este legală și licențiată de ONJN, trebuie doar să cauți această informație în site-ul cazinoului. De obicei, aceasta este afișată pe pagina principală. Tot acolo o să găsești informații suplimentare legate de alte colaborări cu entități oficiale ce promovează jocul responsabil și oferă ajutor în cazul dependenței de jocuri de noroc. În plus, există și diferite atestări oficiale care asigură transparența și corectitudinea cazinoului în ceea ce privește jocurile de noroc puse la dispoziție dar și autenticitatea furnizorului acestora.

Folosește întotdeauna site-ul oficial al cazinoului și caută dovada unei conexiuni sigure

Cazinourile care prezintă legitimitate o să încerce întotdeauna să simplifice accesul pariorului la jocurile de noroc. Există așadar varianta de joc din browser, direct de pe pagina oficială a cazinoului, indiferent dacă alegi să folosești computerul personal sau telefonul mobil. În cazul în care vrei să te bucuri de o experiență de joc din vacanță sau de oriunde altundeva te-ai putea afla, poți apela la uzul dispozitivelor mobile, precum telefonul sau tableta. Și aici, recomandăm să deschizi pagina oficială a cazinoului din browser, evitând să descarci orice fel de program. Astfel, rămâi pe un teritoriu online sigur, fără să riști infectarea cu un virus sau mai rău, să dai acces unui site fictiv la datele tale personale și financiare.

O altă variantă este și să folosești aplicațiile dezvoltate de fiecare cazinou în parte. Ai grijă totuși să verifici autenticitatea acestora și apartenența exclusivă la cazinoul dorit.

Și dacă tot vorbim de siguranța oferită pe partea de software, asigură-te că platforma online a cazinoului folosește tehnologia de criptare SSL. Acest detaliu este foarte simplu de verificat – caută simbolul unui lacăt lângă link-ul URL al cazinoului, și fii sigur că este mereu prezent atunci când îți introduci datele personale sau faci tranzacții financiare.

Îndreaptă-ți atenția și spre opțiunile de banking puse la dispoziție de cazinou. Cercetează toate detaliile legate de plăți și tranzacții financiare, în funcție de fiecare variantă în parte. Printre cele mai folosite se numără cele făcute online, prin cardul de credit Mastercard sau Visa, dar și prin intermediul portofelelor electronice Skrill sau Neteller. Caută opțiunea care ți se potrivește mai bine, pentru a-ți asigura o securitate financiară.

Dacă toate aceste detalii sunt bifate de cazinoul online ales de tine, înseamnă că te așteaptă o partidă de joc pentru care nu trebuie să-ți faci griji. În acest fel, datele furnizate de tine la înregistrare și pe parcursul tranzacțiilor cu bani, sunt în siguranță, jocurile de care te bucuri, distribuite de unii dintre cei mai mari furnizori de gaming, sunt corecte ceea ce le dă tuturor jucătorilor șanse egale la fiecare pariu. Tot ce trebuie să faci acum este să te concentrezi pe jocurile tale de noroc preferate, pe strategiile de joc și pe norocul aducător de câștig.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea