Rămâi conectat

Economie

Cum sa alegem prosoape de calitate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Dintre toate produsele textile pe care trebuie sa le decidem pentru casa, prosoapele sunt cele mai greu de ales, din cauza faptului ca, in magazin, toate arata bine si atragator. Abia dupa cateva folosiri sau, in cele mai dezastruoase cazuri, dupa o singura folosire, constientizam ca alegerea noastra nu a fost corecta si ca am aruncat bani pe un produs care, nu numai ca era ieftin, dar era de proasta calitate.

Un ghid care sa ne ajute sa distingem intre un prosop de calitate este mai dificil de orgazinat decat poate parea la prima vedere. In primul rand, cu foarte putine exceptii, caracteristicile acestora se modifica de la o firma la alta si de la un an la altul.

Sursa foto: Marbis

 Apoi, zona geografica decide tot felul de notatii pe care le puteti gasi pe etichete, iar suma acestora poate fi mai mult decat derutanta. In final, un material de calitate nu certifica in mod obligatoriu un produs de calitate.

 Despre materiale si… modul mercerizarii lor

 Nu numai bumbacul poate fi mercerizat: exista o serie de fibre contemporane care pot fi supuse acestui proces. In credinta comuna, un prosop de bumbac este implicit un prosop de calitate; totusi, daca mercerizarea a fost superficiala, daca a fost prea mult hidroxid de sodiu (baza folosita in orice mercerizare, care ajuta la netezirea fibrelor) sau prea putin, rezultatul nu mai este satisfacator. Mercerizarea influenteaza toate caracteristicile unui prosop, de la finetea acestuia, la greutate, moliciune, si grad de absorbtie. Atunci cand comandati prosoape, asigurati-va ca au fost mercerizate corespunzator.

 Inul si canepa sunt materiale absolut interesante atunci cand vine vorba de prosoape; cea din urma are o capacitate de absorbite foarte mare, dar este putin mai dura, oricare ar fi modul tratarii fibrei.

 Daca doriti neaparat bumbac 100% (fara elastan, sau alte fibre care nu sunt neaparat un indiciu al lipsei de calitate a prosopului!), cautati bumbac provenit din culturi de traditie, cum este cea egipteana, cea indiana sau cea turca. Prosoapele din micro-bumbac sau din bumbac Pima sunt si ele solutii atragatoare.

 Greutatea prosoapelor

 Un prosop de calitate trebuie sa fie mai greu (g la m2) decat o haina textila de aceeasi marime. Greutatea decide gradul de absorbtie si durabilitatea in timp a prosopului, oricare ar fi originea materialelor folosite. Evitati prosoapele foarte usoare, pentru ca unele dintre acestea pur si simplu nu usuca suficient atunci cand sunt folosite.

 Tesatura si marimea

 Atata vreme cat greutatea si materialul au fost decise corespunzator, tipul tesaturii si marimea prosopului trebuie alese conform gusturilor dumneavoastra. Exista intr-adevar diferente de la un tip de tesatura la altul, dar majoritatea acestora sunt minore in raport cu impactul cu adevarat relevant pe care il au caracteristicile amintite mai sus.

 Preturi pentru prosoape de calitate

 Daca pretul este o problema, dar doriti totusi prosoape de prima mana, cautati in magazinele online, care ofera o gama mult mai variata si mai atractiva financiar decat magazinele de mercerie. Ofertele afisate pentru a atrage clienti noi sunt, in acest context, o excelenta solutie de a reduce si mai mult pretul pe care il platiti pentru prosoapele cumparate online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea