Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum s-a sfârșit „afacerea” unui bărbat din Alba care a înșelat mai multe persoane cu o schelă închiriată: Închisoare cu executare și daune de zeci de mii de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum s-a sfârșit „afacerea” unui bărbat din Alba care a înșelat mai multe persoane cu o schelă închiriată: Închisoare cu executare și daune de zeci de mii de euro

Judecătoria Sebeș a condamnat un bărbat din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba, la pedeapsa de 1 an de închisoare în regim de detenţie pentru trei infracţiuni de înşelăciune.

În esenţă, bărbatul a încheiat un contract de închiriere a unei schele metalice de la o societate din Sebeş, care valora 25.000 de euro, pe care, însă, a vândut-o către o altă persoană fizică în schimbul sumei de 10.600 de lei.

Contractul de închiriere a schelei a fost încheiat în 19 octombrie 2018, pentru o chirie de 3.280 lei/lună. După închirierea schelei, administratorul firmei din Sebeş a aflat faptul că societatea care ar fi aparţinut inculpatului era inactivă din septembrie 2018, astfel că aceasta nu mai avea voie să desfăşoare acte de comerţ.

După câteva zile după predarea schelei către inculpat, un coleg de serviciu al administratorului a fost contactat de o persoană care dorea să achiziţioneze nişte elemente/piese de schelă.

”Având în vedere că nu ştia exact ce elemente de schelă doreşte să achiziţioneze, a trimis o poză cu o piesă tipică pentru modelul de schelă pe care numai persoana vătămată o comercializa pe teritoriul României, precum şi o bucată în mod fizic, astfel că în acest mod persoana vătămată şi-a dat seama că (…) a intrat în posesia schelei pe care o împrumutase lui B. H.

A mers personal în scopul de a livra elementele solicitate, respectiv s-a deplasat unde era depozitată schela, pe care a recunoscut-o ca fiind a sa, în urma discuţiilor purtate cu (…) rezultând faptul că acesta din urmă a cumpărat respectiva schelă de la numitul B. H., sens în care a prezentat un contract de vânzare-cumpărare autentificat de notar, prin care se menţiona că s-a vândut o schelă metalică pentru construcţii, de 380 mp, preţul de vânzare fiind de 10.600 lei, cu toate că preţul real era în jur de 25.000 euro”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Sebeş, cu referire la declaraţia victimei înşelăciunii.

Cumpărătorul schelei, a doua victimă

Între bărbatul din Vinţu de Jos şi cumpărătorul schelei a fost încheiat un contract de vânzare-cumpărare, cu semnătură legalizată la notar. Şi acesta din urmă a devenit victimă, în condiţiile în care a plătit suma de bani pentru o schelă care nu aparţinea în realitate vânzătorului. În final, bărbatul a fost trimis în judecată pentru două fapte de înşelăciune şi una de abuz de încredere.

”Instanţa va avea în vedere atitudinea nesinceră a inculpatului în cursul urmării penale referitor la faptele reţinută în sarcina sa, acesta încercând să fie absolvit de răspundere penală, prezentând propriile versiuni de derulare a evenimentelor, versiuni care nu şi-au găsit suport probator şi erau contrazise pe deplin de probele administrate în cauză, iar în cursul judecăţii, la termenul din 21.02.2022, a recunoscut în totalitatea infracţiunile solicitând judecarea cauzei pe procedura simplificată a recunoaşterii vinovăţiei”, se mai susţine în hotărâre.

Faptul că a recunoscut, în final, faptele nu l-a ajutat să obţină o condamanare cu suspendare. Acesta trebuie să plătească daune de circa 24.000 de euro şi 30.000 de lei, plus suma de 3.903 lei/lună la care se adaugă penalităţi de întârziere de 2%/zi de întârziere, calculată pentru perioada 22.11.2018 până la plata integrală. Hotărârea Judecătoriei Sebeş a fost contestată doar de către firma păgubită, ceea ce înseamnă că autorul infracţiunilor va executa pedepasa de 1 an de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea