Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum s-a întâlnit un băiat de 15 ani din ALBA cu un urs, în anul 1930: Isprava de neuitat a fost relatată în ziar!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum s-a întâlnit un băiat de 15 ani din ALBA cu un urs, în anul 1930: Isprava de neuitat a fost relatată în ziar!

Un băiat din Cugir a dat nas în nas cu un urs. De spaimă, și-a pierdut graiul și și-a revenit abia a doua zi, în fața unei peșteri. Povestea cu accente fantastice era relatată în ziarul Unirea din Alba, în anul 1930.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Incidentul s-a petrecut în pădurea de lângă Cugir (Alba), când trei băieți au ieșit la cules de zmeură. În timp ce culegea zmeură, unul dintre copii a dat nas în nas cu un urs aflat în tufiș.

Îngrozit, băiatul nu a mai putut nici striga după ajutor și a leșinat. S-a trezit noaptea în fața unei deschizături de peșteră, lângă ursul care sforăia, moment în care a luat-o la fugă spre casă. A scăpat doar cu niște zgârieturi.

„Trei băețani au eșit în pădurea com. Cugir, la cules de zmeură. Unul dintre ei, de 15 ani, ucenic la măestrul R. Heffner, s’a văzut deodată în tufișul zmeuriușului în fața unui urs care încă culegea zmeură. Băiatul de spaimă abia a mai putut striga ceva ortacilor lui cari au fugit, și de groază a căzut în nesimțire – leșin – din care s’a trezit abia noaptea târziu, lângă urs, care dormea horcăind ca un om; în fața unei deschizuturi de peșteră, unde a fost adus de urs.

Povestea cu ursul de la Cugir, relatată de ziarul local

Atunci a rupt-o la fugă spre casă, unde a ajuns cuprins de spaimă încât, abia vorbește și azi. Pe corpul lui se văd urmele de ghiare ale ursului – la piept și ceafă – cum l’a îmbrățișat și dus. Ursului nu i-au mai dat de urmă vânătorii”, scria ziarul în urmă cu peste 90 de ani.

Întâlnirea celor tri băieți cu animalul sălbatic poate fi o poveste reală, însă detaliile nu au fost confirmate și din alte surse. Orașul Cugir este amplasat lângă o zonă montană, ceea ce face ca și în prezent animalele sălbatice să coboare în căutarea hranei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba germană modernă. A fost selectat pentru cursurile de formare pentru selectarea la faza internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba germană modernă. A fost selectat pentru cursurile de formare pentru selectarea la faza internațională Maxim Mucenicu, elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, a obținut premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea