Cum ne revenim după masa de Paște. Detoxifierea organismului după mesele încărcate cu miel, ouă și cozonaci

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În fiecare an, mesele bogate de Paște ne bucură sufletele, însă ne încarcă și organismul cu toxine. După porțiile uriase de miel, cozonac și numărul pierdut de ouă consumate în acest timp, o cură de detoxifiere nu este doar necesară, ci și obligatorie. Ceaiurile, în aceste situatii, ne pot fi de un real folos.

Astfel, un prim pas în procesul de detoxifiere a organismului după mesele de Paște constă în înlocuirea bunătăților, cu ceaiurile. Printre cele mai bune ceaiuri cu rol detoxifiant sunt ceaiul verde şi cel de ciulinul laptelui. Ceaiurile consumate în această perioadă nu numai că ajută la detoxifierea organismului, dar în acelaşi timp calmează afecţiunile pielii, problemele rinichilor, ficatului şi afecţiunile digestive, asociate excesului de alimente.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ceaiul verde

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ceaiul verde este bogat în antioxidanţi ca vitamina C şi E, fiind recunoscut pentru proprietăţile lui diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grăsimilor. Pe lângă aceste calităţi, ceaiul verde ajuta organsimul să lupte cu procesul de îmbătrânire, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi previne apariţia accidentelor cardiovasculare. Într-o cură de detoxifiere este recomandat să se bea trei căni de ceai pe zi, îndulcit cu miere.

Ceaiul de muşeţel

La fel de importantă în cură de detoxifiere este şi folosirea unor ceaiuri cu rol laxativ, care să contribuie la detoxifierea intestinală, una dintre cauzele acumulării de toxine în organism fiind constipaţia. În aceste situaţii este recomandat ceaiul de muşeţel. Pe lângă acţiunea benefică de la nivel intestinal, acest ceai calmează insomniile şi durerile de cap, îmbunătăţeşte starea bolnavilor de astm şi calmează tulburările menstruale.

Ceaiul de soc

Ceaiul de soc este recomandat, de asemenea, în curele de detoxifiere. Acesta elimina într-o măsură foarte mare toxinele şi ajuta şi la scăderea în greutate. Ceaiul de soc se foloseşte şi pentru îmbunătăţirea stării generale a unei persoane atunci când este bolnavă de gripă sau are viroză.

Sursa: medlife.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei