Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum motivează primăria Alba Iulia creșterea salariilor: Angajații ar putea fi tentați de alte posturi, însă tot la stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum motivează primăria Alba Iulia creșterea salariilor: Angajații ar putea fi tentați de alte posturi, însă tot la stat

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat în cadrul ședinței de marți, 29 noiembrie, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor pentru funcţionarii publici, personalul contractual din aparatul de specialitate al Primarului şi din serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local.

Astfel, începând cu data de 1 decembrie 2022, salariul de bază pentru aceștia ar urma să se majoreze cu 15%.

Una dintre motivațiile primăriei este că „în lipsa unor măsuri ferme privind politica salariară angajaţii instituţiei vor fi obligaţi să identifice variante de mobilitate a locului de muncă spre alte autorităţi executive sau deliberative cu o grilă de salarizare mai convenabilă, generând în acest mod o criză a specialiştilor în domeniile principale de activitate”.

Altfel spus, pericolul este ca angajații să migreze către alte posturi mai bine plătite, însă tot la stat, salariile din sectorul privat nefiind atractive pentru cei atât de obișnuiți cu binele.

Ar fi și dificil de crezut că un consilier la cabinetul primarului, cu un salariu de bază actual, între 6.880 și 8.568 de lei (fără a socoti sporul de 25%, pentru activitatea prestată în proiecte finanţate din fonduri europene) ar fi tentat să își încerce norocul la privat pe un salariu de 4.000 de lei, asta dacă este norocos. Ca sa nu mai vorbim despre șeful de cabinet, care după majorarea cu 15% va ajunge la un salariu de bază 10.205 lei, tot fără a socoti  sporul de 25%.

După ce mai multe instituții publice au mărit salariile angajaților, decalajele salariale se extind între sectorul public și cel privat în favoarea angajaților din zona publică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea