Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Cum motivează judecătorii arestarea patronului Pensiunii Terra: Tibor Polgar găsea clienţi pentru fetele minore şi le punea la dispoziţie camere şi prezervative

Publicat

în

Tribunalul Alba a făcut vineri publică motivarea deciziei de arestare pentru o perioadă de 29 de zile a patronului Pensiunii Terra din Alba Iulia, Tibor Polgar, acuzat de procurorii DIICOT Alba de proxenetism şi trafic de minori. Magistraţii de la Tribunalul Alba consideră că bărbatul în vârstă de 50 de ani reprezintă un pericol social şi nu poate fi lăsat în liberatate, reţinând că acesta „a comis acte specifice infracţiunii de proxenetism şi anume îndemn, înlesnire a practicării prostituţiei, tragere de foloase de pe urma practicării prostituţiei, faţă de numitele U. D. A., şi P. M., mai precis le-a găsit celor două fete clienţi pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, relaţiile consumându-se la pensiunea Terra din Alba Iulia, pensiune administrată în fapt de către inculpatul Polgar„.

„Cu privire la art.148 lit.f C.pr.pen. se constată că, aşa cum s-a arătat anterior,  că din probele administrate până la acest moment în cursul urmăririi penale  rezultă indicii temeinice că inculpatul  a comis infracţiunile de trafic de minori şi proxenetism, pentru care este cercetat iar lăsarea sa în libertate ar prezenta pericol concret pentru ordinea publică, generat de rezonanţa socială negativă a faptului că o persoană asupra căreia planează acuzaţia săvârşirii unor infracţiuni grave, asupra unor minori, este cercetată în stare de libertate”, se mai arată în motivarea judecătorilor.

De altfel, la percheziţia desfăşurată marţi de procurori şi poliţişti la Pensiunea Terra, „o minoră a fost identificată într-una din camere, împreună cu un client de naţionalitate belgiană; de asemenea la recepţia au fost identificate mai multe prezevative”.

Elit - Gustul Desăvârșit

„În cauză, Tribunalul  apreciază oportună luarea măsurii arestării preventive pentru descurajarea infractorilor în comiterea acestor fapte cât şi asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal, conform art.136 al.1,8 C.pr.pen. Faptul că inculpatul  a săvârşit faptele în formă continuată pe parcursul a doi ani este un element care conduce la concluzia că arestarea preventivă se impune pentru stoparea desfăşurării activităţii infracţionale. Gravitatea faptei şi a urmărilor asupra minorelor stârneşte un sentiment de insecuritate datorită faptului că o persoană care a comis infracţiuni grave mai ales asupra minorilor ( persoane vulnerabile datorită insuficienţei maturizări de care inculpatul  a profitat) este cercetat în stare de libertate”, mai spun judecătorii de la Tribunalul Alba în motivare.

În activitatea sa infracţională Tibor Polgar a fost ajutat de Mihail Darius Câmpean. Acesta din urmă a primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Câmpean este judecat în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” pentru acelaşi gen de fapte.

Recursul declarat de Polgar la măsura arestării dispuse miercuri de Tribunalul Alba se va judeca luni, 30 aprilie, la Curtea de Apel Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

20 mai, declarată Ziua Mondială a Albinelor. Misterul dispariției micilor insecte

Publicat

în

20 mai, declarată Ziua Mondială a Albinelor. Misterul dispariției micilor insecte

ONU a declarat ziua de 20 mai ca Ziua Mondială a Albinei. Este în continuare un mister de ce dispar aceste insecte – dar este o preocupare constantă a oamenilor de ştiinţă. Şi chiar şi a cancelarului german Angela Merkel, în ciuda tuturor problemelor internaţionale stringente.

În acest laborator al Universităţii din Graz, cercetătorii caută soluţii pentru stimularea albinelor. Micile piese albe pe care le vedeţi în imagine sunt de fapt un fel de roboţi, care ar trebui să influenţeze micile vieţuitoare.

„Cele trei feluri în care roboţii afectează albinele sunt temperatura – aceste plăci de metal, care în mod normal ar fi acoperite cu ceară, pot fi încălzite, iar albinele sunt atrase de căldură. Sunt apoi aceste fante, pe unde se suflă foarte delicat aer cald, care redistribuie albinele acolo când sunt într-un loc în care nu le vrem Şi vibraţia pe anumite frecvenţe, un semnal la care albinele reacţionează” – Martina Szopek – cercetător, universitatea din Graz.

Elit - Gustul Desăvârșit

Albinele sunt o problemă peste tot în lume: micile insecte nu mai polenizează – şi astfel, culturi întregi sunt compromise.

Cancelarul Angela Merkel a înfruntat fără rezerve râsetele din Bundestag şi, după referiri la Iran şi Coreea de Nord, i-a îndemnat pe politicieni să nu ignore problema albinelor

„Aş vrea să închei cu ceva pe care mulţi l-ar putea considera nesemnificativ dar care eu cred că este foarte important: Pe 20 mai, săptămâna viitoare, vom marca pentru prima oară Ziua Mondială a Albinelor” – Angela Merkel – cancelarul Germaniei

Germania este printre suporterii cei mai activi în interzicerea neonicotinoidelor, pesticide care fac rău albinelor. România se opune acestor restricţii totale, pentru că ne-ar afecta grav productivitatea anumitor culturi agricole expuse dăunătorilor, mai ales cele de porumb.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”

Publicat

în

19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”

Salvați copiii este o organizație neguvernamentală internațională a cărei scop este de a acorda sprijin copiilor care au nevoie de ajutor din întreaga lume. A fost înființată în anul 1919 în Marea Britanie.

Scopul principal al asociației este dezvoltarea proiectelor care aduc îmbunătățiri substanțiale și de lungă durată în folosul copiilor. Face parte din International Save the Children Alliance care este compusă din alte 27 de organizații naționale. International Save the Children Alliance este un ONG cu statut consultativ pe lângă consiliul Economic și Social al ONU.

“Salvaţi Copiii România” este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Programele Organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări Misiunea Organizației Salvați Copiii România este de a obține progrese marcante privind modul în care copiii sunt tratați și de a produce schimbări imediate și de durată în viața acestora. Viziunea Salvați Copiii România este o lume în care fiecărui copil îi este respectat dreptul la viață, protecție, dezvoltare și participare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Publicat

în

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Luni, 16 mai, va avea loc un fenomen astronomic spectaculos și anume prima eclipsă lunară din 2022. „Lună sângerie” va putea fi observată și din România, însă pentru scurt timp.

O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”.

Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială.

Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud.

„Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României).

Sursa: descopera.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare