Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Cum motivează judecătorii arestarea patronului Pensiunii Terra: Tibor Polgar găsea clienţi pentru fetele minore şi le punea la dispoziţie camere şi prezervative

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tribunalul Alba a făcut vineri publică motivarea deciziei de arestare pentru o perioadă de 29 de zile a patronului Pensiunii Terra din Alba Iulia, Tibor Polgar, acuzat de procurorii DIICOT Alba de proxenetism şi trafic de minori. Magistraţii de la Tribunalul Alba consideră că bărbatul în vârstă de 50 de ani reprezintă un pericol social şi nu poate fi lăsat în liberatate, reţinând că acesta „a comis acte specifice infracţiunii de proxenetism şi anume îndemn, înlesnire a practicării prostituţiei, tragere de foloase de pe urma practicării prostituţiei, faţă de numitele U. D. A., şi P. M., mai precis le-a găsit celor două fete clienţi pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, relaţiile consumându-se la pensiunea Terra din Alba Iulia, pensiune administrată în fapt de către inculpatul Polgar„.

„Cu privire la art.148 lit.f C.pr.pen. se constată că, aşa cum s-a arătat anterior,  că din probele administrate până la acest moment în cursul urmăririi penale  rezultă indicii temeinice că inculpatul  a comis infracţiunile de trafic de minori şi proxenetism, pentru care este cercetat iar lăsarea sa în libertate ar prezenta pericol concret pentru ordinea publică, generat de rezonanţa socială negativă a faptului că o persoană asupra căreia planează acuzaţia săvârşirii unor infracţiuni grave, asupra unor minori, este cercetată în stare de libertate”, se mai arată în motivarea judecătorilor.

De altfel, la percheziţia desfăşurată marţi de procurori şi poliţişti la Pensiunea Terra, „o minoră a fost identificată într-una din camere, împreună cu un client de naţionalitate belgiană; de asemenea la recepţia au fost identificate mai multe prezevative”.

„În cauză, Tribunalul  apreciază oportună luarea măsurii arestării preventive pentru descurajarea infractorilor în comiterea acestor fapte cât şi asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal, conform art.136 al.1,8 C.pr.pen. Faptul că inculpatul  a săvârşit faptele în formă continuată pe parcursul a doi ani este un element care conduce la concluzia că arestarea preventivă se impune pentru stoparea desfăşurării activităţii infracţionale. Gravitatea faptei şi a urmărilor asupra minorelor stârneşte un sentiment de insecuritate datorită faptului că o persoană care a comis infracţiuni grave mai ales asupra minorilor ( persoane vulnerabile datorită insuficienţei maturizări de care inculpatul  a profitat) este cercetat în stare de libertate”, mai spun judecătorii de la Tribunalul Alba în motivare.

În activitatea sa infracţională Tibor Polgar a fost ajutat de Mihail Darius Câmpean. Acesta din urmă a primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Câmpean este judecat în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” pentru acelaşi gen de fapte.

Recursul declarat de Polgar la măsura arestării dispuse miercuri de Tribunalul Alba se va judeca luni, 30 aprilie, la Curtea de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea