Rămâi conectat

Actualitate

Cum au reușit militarii ucraineni să ucidă șase generali ruși. Explicații ale unui fost șef CIA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum au reușit militarii ucraineni să ucidă șase generali ruși. Explicații ale unui fost șef CIA

David Petraeus, fostul general american și șef al CIA, a explicat cum au reușit militarii ucraineni să îi omoare pe generalii ruși. Kievul susține că, de la începutul invaziei în Ucraina, șase generali ruși au fost uciși, din cei 20 prezenți pe teritoriul țării.

Petraeus spune că nu este un lucru obișnuit ca atât de mulți militari de rang înalt să moară în luptă și că aceasta este o dovadă a problemelor cu care se confruntă armata rusă în Ucraina.

„Este un lucru foarte, foarte neobișnuit. Asta în primele trei săptămâni. Și aceștia sunt generali cu rang destul de înalt. Concluzia este că dispozitivul lor de comandă și control nu funcționează”, a spus el, potrivit The Guardian.

„Comunicațiile lor au fost blocate de ucraineni. Comunicațiile lor securizate nu au funcționat. A trebuit să meargă pe un singur canal. Acesta poate fi blocat. Și exact asta au făcut ucrainenii. Ei folosesc telefoane mobile. Ucrainenii au blocat prefixul pentru Rusia, așa că nu au funcționat. Apoi au dat jos 3G. Ei fură literalmente telefoane mobile de la civili ucraineni pentru a comunica între ei”, a spus Petraeus.

„Deci, ce se întâmplă? Coloana este oprită. Un general nerăbdător stă acolo în spate, în vehiculul lui blindat. Merge în față să afle ce se întâmplă, pentru că nu există inițiativă. Nu există un corp de subofițeri. Recruții nu au inițiativă, așteaptă să li se spună ce să facă. Iar când generalul ajunge în față, ucrainenii au lunetiști foarte, foarte buni și îl iau în vizor”, a explicat el.

Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a spus azi că un al șaselea general rus au fost ucis în Ucraina.

„Rata mare de mortalitate mare în rândul ofițerilor superiori ai Federației Ruse este izbitoare. Deja 6 generali au fost uciși: generalii maiori Tușaiev, Gherasimov, Kolesnikov, Suhovețki, Mitiaev și generalul Mordvicev. Zeci de colonei și alți ofițeri. Armata Federației Ruse este complet nepregătită și luptă doar cu numărul mare de militari și rachete de croazieră”, a scris Podoliak pe Twitter.

Rusia a confirmat astăzi că comandantul adjunct al flotei ruse la Marea Neagră, Andrei Palîi, a fost ucis în Ucraina El ar fi murit în timpul luptelor din regiunea Mariupol.

Palîi era pe cale să fie promovat contraamiral.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea