Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum au aflat polițiștii că un șofer din Alba conduce beat: A refuzat recoltarea de probe pentru că „are alergie la acul de seringă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum au aflat polițiștii că un șofer din Alba conduce beat: A refuzat recoltarea de probe pentru că „are alergie la acul de seringă”

După ce a fost prins băut la volan cu o alcoolemie de 1,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, un bărbat din județul Alba a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Conform propriei declarații, pe parcursul zilei de 09.06.2022 inculpatul a consumat la locuința unor prieteni aproximativ 2,5 litri bere alcoolizată și 100 ml țuică de casă. Spre seară, inculpatul s-a urcat la volanul autoturismului și s-a deplasat până în parcarea magazinului Jysk. De aici, s-a îndreptat spre domiciliu însă în momentul în care a ajuns pe stradă organele de poliție au fost sesizate telefonic că un autoturism circulă haotic și pune în pericol ceilalți participanți la trafic.

În jurul orei 19.10 agenții de poliție rutieră au ajuns pe stradă și au observat autoturismul, procedând la oprirea conducătorului auto. La volanul autoturismului a fost identificat inculpatul, acesta relatându-le agenților de poliție că nu are asupra sa documentele personale și ale autoturismului. Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul Drager, rezultând o concentrație de 1,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Inculpatul a fost condus la secția UPU din cadrul Spitalului Municipal pentru recoltarea de probe biologice, însă a refuzat să îi fie recoltate probe biologice de sânge, deşi i-au fost aduse la cunoştinţă consecinţele juridice ale acestui refuz.

Audiat fiind, inculpatul a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice și a condus autoturismul pe drumurile publice, motivând că a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice de sânge întrucât are alergie la acul de seringă.

Decizia poate fi atacată cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Facem precizarea că trimiterea în judecată este doar o fază a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumției de nevinovăție!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea