Ziarul Unirea

Cum a ”răzbunat-o” un copil pe Alexandra sunând la 112. A vorbit 35 de minute cu dispecerul și a fost căutat patru ore

Cum a ”răzbunat-o” un copil pe Alexandra sunând la 112. A vorbit 35 de minute cu dispecerul și a fost căutat patru ore

Potrivit ziarulului adevărul.ro, astză, un copil din București i-a pus pe pompieri, jandarmi și polițiști pe drumuri care l-au căutat timp de patru ore:

”Un copil a fost căutat marţi de echipe formate din pompieri, poliţişti şi jandarmi, după ce, la ora 14:38, acesta a sunat la 112 susţinând că se află într-un canal stradal, sub carosabil, băgat acolo de un alt copil, care ulterior a pus şi capacul, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Ulterior, s-a dovedit că a fost o alarmă falsă, a transmis Raed Arafat. opilul a fost găsit acasă.”

ELIT

 „Va fi dată o amendă părinţilor copilului pentru apelul fals, cel mai probabil”, a declarat marţi seară, Raed Arafat. Operatorul de la 112 a stat 35 de minute cu copilul în telefon, însă s-a dovedit a fi o farsă, iar copilul nu este în pericol. „Apelul era fals, iar copilul a fost, se pare, găsit de Poliţie la domiciliul său. Înţeleg că vor discuta cu el şi cu părinţii lui despre acest apel“, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Secretarul de stat a precizat că au fost mobilizate forţe impresionante pentru căutarea copilului. „A reuşit să mobilizeze forţe impresionante care să meargă să caute pe toată zona respectivă. Vă daţi seama, un copil care dă astfel de informaţii trebuie să fie căutat foarte serios în toată zona care era în jurul zonei pe care a indicat-o. Din fericire, nu este nimic grav, nu a fost copilul pus în pericol, însă a fost un joc la telefon şi care acum normal se va discuta cu familia şi probabil că va fi dată o amendă părinţilor pentru apelul respectiv”, a mai spus Arafat.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, la ora 14:38 a fost primit un apel 112 de la un copil care a susţinut că se află într-un canal stradal, sub carosabil, băgat acolo de un alt copil, care ulterior a pus şi capacul.

”S-a procedat la alertarea celor mai apropiate resurse de intervenţie, de la Detaşamentul Apărătorii Patriei, ulterior numărul acestora fiind suplimentat cu alte echipe de pompieri din apropiere, inclusiv Detaşamentul Special de Salvatori. La faţa locului au fost constituite echipe mixte de căutare, formate din pompieri, poliţisti, jandarmi, poliţişti locali şi Apa Nova”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că a fost verificata strada Maceşului, unde susţinea copilul că se afla, ulterior aria de căutare fiind extinsă semnificativ, pe fiecare stradă în parte, până la bulevardele Metalurgiei şi Berceni, prin ridicarea capacelor de canal.