Cum a fost prins un tânăr, de polițiștii din Alba, cu 300.000 de ţigări de contrabandă ascunse într-o maşină: Ce detaliu l-a dat de gol și ce pedeapsă a primit

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Un tânăr sucevean în vârstă de 24 de ani a fost judecat la Alba Iulia pentru infracțiunea de contrabandă cu ţigări. În 2019, într-o primă fază, Judecătoria Alba Iulia l-a achitat pe motiv că nu ar fi ştiut că se aflau ţigări nemarcate în maşina pe care o conducea, dar, în apel, decizia a fost schimbată radical.

Astfel, în 26 martie 2020, Curtea de Apel Alba Iulia a decis definitiv să îl condamne pe inculpatul G. Costel la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe durata unui termen de 2 ani. Acuzaţia oficială a fost aceea de ”deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Oraşului Cajvana sau în cadrul Primăriei Comunei Arbore. Admite acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov, pentru Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi, în consecinţă, obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 172.876 de lei, la care se calculează dobânzi şi penalităţi conform Legii nr. 207/2015 privind Codul fiscal, până la data achitării integrale a prejudiciului”, se precizează în minuta hotărârii definitive.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că, în data de 17 octombrie 2016, inculpatul a deţinut cantitatea de 298.960 de ţigarete marca Marble şi marca Ashima, fără a avea aplicate timbre şi pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Apărările inculpatului au fost apreciate de procurorul de caz ca fiind derizorii, făcute în încercarea de a evita tragerea sa la răspundere penală, fiind fără dubiu, în opinia procurorului, faptul că acesta a cunoscut faptul că transportă ţigarete, care nu fuseseră marcate şi supuse regimului vamal, întrucât valoarea „de piaţă” a acestora este de aproximativ 90.000 de lei, iar predarea unei asemenea cantităţi, de o asemenea valoare, nu se face între persoane necunoscute, care nu au legătură şi care nu cunosc obiectul tranzacţiei.

Ţigaretele erau ascunse într-un compartiment disimulat din interiorul autoutilitarei, care avea aproximativ un metru lungime, astfel că la o verificare a interiorului autoutilitarei prin lateral se putea observa existenţa acestuia. Şoferul a fost oprit de poliţie pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, unde a fost verificată încărcătura pe care o avea în autoutilitară.

Şoferul a declarat că în urma unei înţelegeri prealabile cu numitul „C.” din Mun. Rădăuţi, Jud. Suceava, a preluat de la această persoană autoutilitara pentru a se deplasa în prima localitate situată după municipiul Alba Iulia, unde urma să o predea unei alte persoane necunoscute, inculpatul urmând să se întoarcă în mun. Rădăuţi cu un alt autoturism. Autoutilitara avea în zona uşilor din spate un compartiment artizanal, special creat, cu uşi duble, la prima vedere, privite din interiorul autovehiculului acestea având aspectul normal al unor astfel de uşi. În acest compartiment erau ascunse ţigările de contrabandă.

sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419