Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a fost prins un tânăr, de polițiștii din Alba, cu 300.000 de ţigări de contrabandă ascunse într-o maşină: Ce detaliu l-a dat de gol și ce pedeapsă a primit

Publicat

în

Un tânăr sucevean în vârstă de 24 de ani a fost judecat la Alba Iulia pentru infracțiunea de contrabandă cu ţigări. În 2019, într-o primă fază, Judecătoria Alba Iulia l-a achitat pe motiv că nu ar fi ştiut că se aflau ţigări nemarcate în maşina pe care o conducea, dar, în apel, decizia a fost schimbată radical.

Astfel, în 26 martie 2020, Curtea de Apel Alba Iulia a decis definitiv să îl condamne pe inculpatul G. Costel la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe durata unui termen de 2 ani. Acuzaţia oficială a fost aceea de ”deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete”.

”Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Oraşului Cajvana sau în cadrul Primăriei Comunei Arbore. Admite acţiunea civilă formulată în cauză de partea civilă Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov, pentru Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi, în consecinţă, obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 172.876 de lei, la care se calculează dobânzi şi penalităţi conform Legii nr. 207/2015 privind Codul fiscal, până la data achitării integrale a prejudiciului”, se precizează în minuta hotărârii definitive.

Electrica Furnizare Discount

În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că, în data de 17 octombrie 2016, inculpatul a deţinut cantitatea de 298.960 de ţigarete marca Marble şi marca Ashima, fără a avea aplicate timbre şi pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Apărările inculpatului au fost apreciate de procurorul de caz ca fiind derizorii, făcute în încercarea de a evita tragerea sa la răspundere penală, fiind fără dubiu, în opinia procurorului, faptul că acesta a cunoscut faptul că transportă ţigarete, care nu fuseseră marcate şi supuse regimului vamal, întrucât valoarea „de piaţă” a acestora este de aproximativ 90.000 de lei, iar predarea unei asemenea cantităţi, de o asemenea valoare, nu se face între persoane necunoscute, care nu au legătură şi care nu cunosc obiectul tranzacţiei.

Ţigaretele erau ascunse într-un compartiment disimulat din interiorul autoutilitarei, care avea aproximativ un metru lungime, astfel că la o verificare a interiorului autoutilitarei prin lateral se putea observa existenţa acestuia. Şoferul a fost oprit de poliţie pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, unde a fost verificată încărcătura pe care o avea în autoutilitară.

Şoferul a declarat că în urma unei înţelegeri prealabile cu numitul „C.” din Mun. Rădăuţi, Jud. Suceava, a preluat de la această persoană autoutilitara pentru a se deplasa în prima localitate situată după municipiul Alba Iulia, unde urma să o predea unei alte persoane necunoscute, inculpatul urmând să se întoarcă în mun. Rădăuţi cu un alt autoturism. Autoutilitara avea în zona uşilor din spate un compartiment artizanal, special creat, cu uşi duble, la prima vedere, privite din interiorul autovehiculului acestea având aspectul normal al unor astfel de uşi. În acest compartiment erau ascunse ţigările de contrabandă.

sursa: adevarul.ro

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Hai să dăm mână cu mână! Cum au salvat doi polițiști din Alba o femeie de 72 de ani căzută într-o fântână

Publicat

în

FOTO VIDEO| Hai să dăm mână cu mână! Cum au salvat doi polițiști din Alba o femeie de 72 de ani căzută într-o fântână

Marcel și Alin, polițiști ai Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, județul Alba, sunt doi oameni ai legii care împreună cu trei localnici din localitatea Jidvei au reușit să salveze o vârstnică de 72 de ani, a căzut într-o fântână din comună.

„Ziua a început normal… deplasări în teren, discutat cu localnicii, până la un moment:

112: – Urgent! O persoană, de 72 de ani, a căzut într-o fântână din comuna Jidvei.

Electrica Furnizare Discount

Oameni buni, nici nu știu cum am urcat în mașină și am demarat spre locație. Aveam aproximativ 10km de parcurs, timp suficient pentru ca Alin să afle mai multe despre caz.

Odată ajunși, am găsit 3 localnici… nu localnici… OAMENI CU SUFLET, care încercau să o salveze pe femeie.

Un OM intrase deja în fântână, agățat de lanțul de care era legată o găleată.

Am reușit să schimbăm câteva cuvinte și să aflăm că doamna nu suferise traumatisme grave, iar fântâna era secată, imediat am sunat colegii pompieri.

Dar nu am apucat să comunic foarte mult cu ei, când l-am auzit pe Alin:

– Vino repede! Am reușit să o prindem cu o funie! Reușim să o scoatem!

Am lăsat telefonul imediat și am început toți să tragem de funia care o cuprindea pe femeie.

Unul dintre localnici era la manivela fântânii, răsucind concomitent cu noi, pentru a-l scoate pe cel care coborâse în fântână, sprijinind femeia.

Nu pot să vă explic emoțiile trăite, mai ales când au ajuns aproape de gura fântânii. Să nu cumva să nu se mai țină de funie… să se dezechilibreze…

Dar… am reușit! Toți! Mână cu mână!” – Marcel, colegul nostru

Au acceptat cu greu fotografia! Dar merită să îi cunoașteți!

Marcel și Alin, polițiști ai Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, județul Alba. Ne pare rău că nu avem avem o fotografie și cu ceilalți eroi!

Vă mulțumim, români frumoși!”, au scris reprezentanții Poliției Române pe facebook.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Legea porcului: Minimum 5.000 de lei AMENDĂ pentru cine crește mai mult de 5 animale. Gospodarii de la sate se opun vehement limitei

Publicat

în

Legea porcului: Minimum 5.000 de lei AMENDĂ pentru cine crește mai mult de 5 animale. Gospodarii de la sate se opun vehement limitei

Creșterea a mai mult de cinci animale în gospodărie va fi interzisă dacă Legea porcului, în formatul deja validat de Senatul României, va intra în vigoare. Al șaselea devine ilegal și aduce minimum 5.000 de lei amendă. Oamenii sunt nemulțumiți și spun că ar trebui lăsați să crească câte animale vor, potrivit unui reportaj Digi24. Legea va merge la vot în Camera Deputaților, care este for decizional.

CITEȘTE ȘI: Legea porcului a trecut de Senat: Se anunță amenzi USTURĂTOARE. Români nu vor mai avea voie să dețină scroafe pentru reproducere şi să hrănească porcii cu resturi

Senatul a aprobat recent Legea porcului, care prevede mai multe reguli pentru țăranii care cresc porci în curte. Astfel, parlamentarii nu vor ca oamenii să le mai dea animalelor resturi alimentare. Totodată, senatorii nu sunt de acord nici cu creșterea scroafelor în curți și au stabilit că trebuie să fie „evitate sau excluse vizitele nejustificate ale unor persoane străine/neavizate” în curțile unde sunt porci. Mai mult, cine vrea să crească porci va trebui să cumpere de la fermele autorizate.

Electrica Furnizare Discount

Un gospodar a declarat pentru Digi24 că regulile, dacă vor intra în vigoare, sunt abuzive. „Sunt născut-crescut în comuna Frăsinet, de meserie operator-însămânțător. Și crescător de animale. Țăran! De la țară. Am o scroafă, chiar acum fată. A fătat deja șapte purcei. Până acum. Cu ea s-ar face opt. După noua lege, ce ar trebui să fac cu diferența de la cinci până la opt? Să-i omor, n-am cum. Să-i arunc, nu mă îndur. Să ne lase să creștem”, a spus bărbatul nemulțumit.

CITEȘTE ȘI: Legea porcului: Românii care nu se dezinfectează când intră în coteț riscă AMENZI de 18.000 de lei

„Să mergem la supermarket, să cumpărăm din Spania, din Germania, din Olanda? Sunt proprietar, în curtea mea, să vină să-mi interzică? Să vină să mi-i numere! Deci, nu se poate! Să ne lase-n pace!”, a adăugat bărbatul.

L-a completat un al doilea: „Să ne dea și-o alternativă. Adică, nu să impui drastic, domne, nu mai puteți să creșteți și punct. Sau nu puteți să faceți reproducție. Că degeaba poți să crești, dacă nu poți să faci reproducție. Să gândească mai bine! Să lase țăranul în pace, să crească animalele cum e tradiția la noi”.

Conform noilor reguli care au trecut de Senat, ca să poată crește și vinde până la 15 porci anual, un țăran trebuie să-și facă firmă. Inițiat de UDMR, proiectul noii legi a porcului este susținut de PSD, PNL și USR. A fost votat în Senat și acum așteaptă votul Camerei Deputaților.

Sursa: libertatea.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier GRAV pe autostrada A1 pe sensul Sebeş – Sibiu: O femeie și un copil primesc îngrijiri medicale, după ce două TIR-uri și o mașină s-au lovit

Publicat

în

Un copil şi o femeie primesc îngrijiri medicale pe A1, în urma accident care a avut loc marţi la ieşirea de pe autostradă spre Agnita, pe sensul Sebeş – Sibiu, în urma coliziunii dintre două TIR-uri şi un autoturism, a anunţat Poliţia.

„A1, km. 242, in zona ieşirii spre Agnita, Sebeş – Sibiu, coliziune faţă-spate între două tiruri şi un autoturism. Cei doi ocupanţi ai autoturismului, conducătoarea auto şi un copil, primesc îngrijiri medicale şi vor fi transportaţi la spital. Poliţiştii rutieri desfăşoară cercetări în vederea stabilirii cauzelor exacte care au dus la producerea accidentului. În prezent, traficul se desfăşoară îngreunat, pe banda 2”, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Elena Welter.

Din primele informaţii este posibil ca una dintre cele două persoane rănite să fie încarcerate, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Alina Voina.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare