Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a fost lăsat un bărbat din Alba fără telefonul de servici și un lanț de aur, în timpul unui grătar. Hoțul, „răsplătit” cu închisoare cu suspendare

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a fost lăsat un bărbat din Alba fără telefonul de servici și un lanț de aur, în timpul unui grătar. Hoțul, „răsplătit” cu închisoare cu suspendare

În rechizitoriu s-a reţinut că în data de 25 august 2021, la locuinţa sa, persoana vătămată a avut o întrunire cu mai mulţi prieteni şi rude, loc unde au făcut un grătar, lăsându-şi telefonul de serviciu în camera sa.

În data de 26 august 2021 având nevoie de telefon a mers în camera sa pentru a-l lua, ocazie cu care a sesizat că acesta nu se mai afla pe comoda unde îl pusese. A căutat după el prin toată casa, însă nu l-a găsit.

A încercat să apeleze numărul de telefon pe care îl avea în acesta, însă nu a reuşit întrucât era închis, cu toate că îl lăsase deschis şi încărcat.

Văzând acest lucru şi aducându-şi aminte că tot în 25 august 2021 îşi lăsase în acelaşi loc şi un lănţişor cu cruce din aur, aceasta a verificat dacă se află şi acestea în locul în care le pusese, constatând că nici lănţişorul cu cruce, ambele din aur, nu se mai aflau în acel loc. Lănţişorul şi crucea ar avea în jur de 8 grame.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că prin luna septembrie 2021 un martor, fiind coleg cu inculpatul, într-o după amiază, cel din urmă s-a prezentat la locuinţa acestuia unde i-a oferit să îi vândă un lănţişor de aur cu cruce, contra sumei de 200 lei.

Întrucât a fost asigurat de către suspect că lanţul şi crucea sunt de aur bărbatul le-a cumpărat, oferindu-i suma de 200 lei, iar ulterior le-a dat soţiei sale, care a început să le poarte la gât.

În data de 03 decembrie 2021 martorul, având nevoie de bani, s-a deplasat în oraşul Abrud, unde a amanetat lanţul si crucea cumpărate de la inculpat, loc unde cele două obiecte au fost găsite, fotografiate şi lăsate in custodie.

„Condamnă pe inculpat, cu antecedente penale, la pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”, fapta prev si ped. de art. 228 alin. 1 din C.pen, raportat la art. 229 alin. 2 lit. b din C.Pen.

Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere a inculpatului de 4 (patru ) ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în hotărârea Judecătoriei Câmpeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea