Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a fost înșelat un taximetrist din Alba cu 100 de euro falși: Doi ani și două luni de închisoare, pentru un bărbat care a pus în circulație bancnotele

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Cum a fost înșelat un taximetrist din Alba cu 100 de euro falși: Doi ani și două luni de închisoare, pentru un bărbat care a pus în circulație bancnotele

Un bărbat s-a ales cu peste doi ani de închisoare, din partea Judecătoriei Alba Iulia, după ce a înșelat un taximetrist din Alba cu 100 de euro falși.

În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în data de 01.03.2021, în intervalul orar 00:30 – 01:30, cu prilejul efectuării unei curse de taxi, inculpatul i-a remis persoanei vătămate o bancnotă falsă din cupiura de 50 euro, ca plată pentru serviciul prestat, urmând ca aceasta să-i restituie diferența în lei și care, cu aceeași ocazie, i-a propus persoanei vătămate schimbarea unei alte bancnote false din cupiura de 50 euro, cel din urmă acceptând, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu total în cuantum de 310 lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

În plus, în aceeași seară, în jurul orei 01:05, inculpatul a fost transportat de către un bărbat, în calitate de taximetrist, iar în momentul în care a ajuns la destinația solicitată, inculpatul i-a achitat contravaloarea cursei în lei și l-a întrebat dacă poate să îi schimbe în lei o bancnotă falsă din cupiura de 50 euro, bărbatul refuzând.

Ulterior, în data de 03.03.2021, cu ocazia unei examinări mai atente a celor două bancnote din cupiura de 50 euro primite de la inculpat, a constatat că acestea nu sunt autentice, ambele având aceeași serie, respectiv MB6666888880, emisiunea 2014, precum și inscripția „THIS IS NOT LEGAL, IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS”.

Cu ocazia audierii sale, inculpatul a recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa, relatând modalitatea de săvârșire a acestora, precum și faptul că ar fi primit aceste bancnote de la un anume „Semaka”.

Fiind audiat în calitate de martor, „Semaka” a relatat faptul că la începutul anului 2021, a fost vizitat de inculpat, care i-a cerut împrumut suma de 50 lei, iar apoi, fiind refuzat, i-a cerut euro.

Martorul a arătat că i-a spus inculpatului că deţine suma de 250 euro în bancnote din cupiura de 50 euro false, iar la insistențele celui din urmă a fost de acord să-i remită cele cinci bancnote falsificate pe care le avea, punându-i în vedere acestuia că banii nu sunt autentici, primind de la inculpat un pachet cu tigări în schimbul lor.

Martorul a mai declarat că bancnotele respective i-au fost remise de către o persoană necunoscută care se juca la aparatele din incinta unui cazino.

„În baza art. 39 alin. (1) lit. b) Cod penal raportat la art.38 alin. 1 Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate prin prezenta hotărâre cu pedepsele stabilite prin hotărâre judecătorească, și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 2 luni închisoare la care adaugă un spor fix şi obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 14 luni închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 3 ani şi 4 luni închisoare în regim de detenţie”, arată hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Un bărbat care a fugărit și bătut un copil de 13 ani, trimis în judecată. Minorul a avut noroc cu intervenția unui martor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat care a fugărit și bătut un copil de 13 ani, trimis în judecată. Minorul a avut noroc cu intervenția unui martor

Un bărbat din Alba, a fost trimis în judecată de magistrații judecătoriei Blaj pentru săvârşirea infracţiunii de „Lovirea sau alte violențe”.

În actul de sesizare, s-a reţinut că la data de 21.04.2022, în jurul orei 17.00, în fața uni magazin, inculpatul, în vârstă de 38 de ani, l-a observat pe persoana vătămată, minor în vârstă de 13 ani și l-a chemat la el pentru a discuta.

Minorul s-a speriat și a fugit, iar inculpatul l-a urmărit. În momentul în care l-a ajuns din urmă, inculpatul l-a prins pe persoana vătămată de gluga gecii, l-a trântit la pământ, după care i-a aplicat mai multe lovituri cu palma în zona capului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Văzând cele întâmplate, un martor a strigat la inculpat să îl lase în pace pe persoana vătămată, iar la scurt timp inculpatul a încetat agresiunile.

Cu privire la probe, judecătorul de cameră preliminară constată că acestea au fost administrate de organele de urmărire penală competente. Totodată, administrarea acestora în faza de urmărire penală s-a făcut cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare, neexistând vreo cauză care să impună excluderea vreunei probe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| 50 de preoți și enoriași din Protopopiatul Aiud au donat sânge pentru a-și ajuta semenii aflați în suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mulți preoți și enoriași din Protopopiatul Aiud au donat joi, 23 martie 2023, sânge pentru bolnavii aflați în suferință.

50 de preoți și enoriași din Protopopiatul Aiud au donat joi sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia. Gestul lor este binevenit, având în vedere numărul mic de donatori și nevoia uriașă de sânge pentru bolnavii din Alba.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 7.30-13.00. Mai multe informații puteți obține la numărul de telefon 0258834050.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

-hepatită (de orice tip)
-TBC
-sifilis
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloză
-ulcer
-diabet zaharat
-boli de inimă
-boli de piele: psoriazis, vitiligo
-miopie forte peste (-) 6 dioptrii
-cancer


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Jandarmii din Alba au desfășurat activități educative în rândul preșcolarilor, la Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Jandarmii din Alba au desfășurat activități educative în rândul preșcolarilor, la Aiud

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu” Alba au fost prezenți și săptămâna aceasta în rândul elevilor.

Astfel, miercuri, începând cu ora 09:00 au fost prezenți la Colegiul “Bethlen Gabor” din Aiud, unde specialiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale, alături de reprezentanți ai Detașamentului 3 Jandarmi Aiud, au desfășurat activități educative în rândul preșcolarilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmii i-au informat pe cei mici cu privire la acţiunile pe care aceștia le desfăşoară şi le-au prezentat echipamentul din dotare și autospecialele de intervenție.

Activităţile de acest gen vor continua şi în alte instituţii de învăţământ din județul Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare