Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Cugirul în Istoria Dezvoltării Industriale a României

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    La recenta reuniune prilejuită de cea de-a XII-a Conferinţă Naţională Multidisciplinară „Profesorul Dorin Pavel – fondatorul hidrotehnicii româneşti” desfăşurată la Sebeş, printre personalităţile participante la eveniment s-a aflat şi reputatul Academician prof. univ. dr. ing. Florin Teodor Tănăsescu, secretar general al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România.
În discuţiile pe care acesta le-a avut cu reprezentanţii din Cugir la simpozion, dr. ing. Mihai Sudrijan şi dr. ing. Constantin Avădanei şi-a exprimat dorinţa de a fi sprijinit cu date şi documente referitoare la evoluţia fabricii din Cugir de la înfiinţare şi până în prezent. Potrivit d-lui dr. ing Mihai Sudrijan, demersul academicianului Tănăsescu are ca obiectiv editarea unei cărţi publicate sub egida Academiei Naţionale de Ştiinţe Tehnice cu privire la istoria dezvoltării industriale în România, Cugirul fiind considerat în opinia remarcabilului om de ştiinţă drept una din entităţile de valoare ale tehnicii româneşti, cu o vechime industrială de 213 ani. După cum ne spunea d-l Sudrijan, Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) – filiala Alba, cu sediul la Cugir, urmează să culeagă date cu privire la dezvoltare industrială a localităţii de-a lungul a peste două secole, perioadă în care Cugirul a devenit cunoscut ca urmare a valoroaselor sale performanţe tehnice pe întreg mapamondul. Domnia sa a mai precizat că a transmis deja Academiei Tehnice Române un set de cca 60 de fotografii legate de istoria dezvoltării industriale a Cugirului.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit Un accident rutier a avut loc în Alba Iulia, pe strada Detunata, 19 mai, în jurul orei 17:30, după ce două mașini s-au lovit. Pompierii intervin cu două autospeciale. Citește și: Accident rutier grav la Blaj. O persoană a rămas incarcerată după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea