Rămâi conectat

Curier Județean

Cugirul în Istoria Dezvoltării Industriale a României

Publicat

în

    La recenta reuniune prilejuită de cea de-a XII-a Conferinţă Naţională Multidisciplinară „Profesorul Dorin Pavel – fondatorul hidrotehnicii româneşti” desfăşurată la Sebeş, printre personalităţile participante la eveniment s-a aflat şi reputatul Academician prof. univ. dr. ing. Florin Teodor Tănăsescu, secretar general al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România.
În discuţiile pe care acesta le-a avut cu reprezentanţii din Cugir la simpozion, dr. ing. Mihai Sudrijan şi dr. ing. Constantin Avădanei şi-a exprimat dorinţa de a fi sprijinit cu date şi documente referitoare la evoluţia fabricii din Cugir de la înfiinţare şi până în prezent. Potrivit d-lui dr. ing Mihai Sudrijan, demersul academicianului Tănăsescu are ca obiectiv editarea unei cărţi publicate sub egida Academiei Naţionale de Ştiinţe Tehnice cu privire la istoria dezvoltării industriale în România, Cugirul fiind considerat în opinia remarcabilului om de ştiinţă drept una din entităţile de valoare ale tehnicii româneşti, cu o vechime industrială de 213 ani. După cum ne spunea d-l Sudrijan, Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) – filiala Alba, cu sediul la Cugir, urmează să culeagă date cu privire la dezvoltare industrială a localităţii de-a lungul a peste două secole, perioadă în care Cugirul a devenit cunoscut ca urmare a valoroaselor sale performanţe tehnice pe întreg mapamondul. Domnia sa a mai precizat că a transmis deja Academiei Tehnice Române un set de cca 60 de fotografii legate de istoria dezvoltării industriale a Cugirului.

Constantin PREDESCU

Publicitate

Curier Județean

Tânăr de 20 de ani, din Mihalț, reținut pentru 24 de ore, de către polițiști: Beat și fără permis, a condus un autoturism

Publicat

în

Tânăr de 20 de ani, din Mihalț, reținut pentru 24 de ore, de către polițiști: Beat și fără permis, a condus un autoturism

Un tânăr de 20 de ani, din Mihalț, a fost reținut pentru 24 de ore, de către polițiști, după ce a fost depistat, la volanul unui autoturism, fără permis de conducere și cu o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data 17 octombrie 2021, polițiștii din Aiud au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față un tânăr, de 20 de ani, din comuna Mihalț, care este cercetat pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Electrica Furnizare Discount

Acesta a fost depistat la data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 03.40, de către polițiștii rutieri din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Cuza Vodă din Aiud, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezulta valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din ALBA cercetat pentru conducere fără permis după ce polițiștii „l-au mirosit” în trafic

Publicat

în

Bărbat din ALBA cercetat pentru conducere fără permis după ce polițiștii „l-au mirosit” în trafic

La data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 17.20, polițiștii Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș au depistat un bărbat, 34 de ani, din comuna Câlnic, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67C, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

Tânăr din Alba, REȚINUT după o „tripletă” penală: A furat o mașină cu care s-a plimbat beat și fără permis

Publicat

în

Tânăr din Alba, REȚINUT după o „tripletă” penală: A furat o mașină cu care s-a plimbat beat și fără permis

La data 17 octombrie 2021, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr, de 30 de ani, din localitatea Căptălan, care este cercetat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, conducere fără permis și furt în scop de folosință.

Acesta a fost depistat la data de 16 octombrie 2021, de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Noșlac, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, autoturismul pe care îl conducea aparține unui bărbat de 47 de ani, din comună, iar tânărul l-ar fi sustras din fața unui magazin alimentar, din comuna Noșlac, pentru a se deplasa în localitatea Căptălan.

Electrica Furnizare Discount

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare