Rămâi conectat

Actualitate

Cugir: Toaletarea arborilor ornamentali naşte dispute în consiliul local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul  Vasile Sorin (PP-DD) a criticat într-o  recentă şedinţă a Consililiului Local Cugir, maniera incorectă în care s-a făcut şi încă se face toaletarea arborilor ornamentali de pe raza oraşului. El a afirmat că nu este decât o acţiune de ciopârţire a copacilor, care se execută cu mare uşurinţă şi lipsa de profesionalism din partea celor care ar trebui să facă prin corecţia coronamentului arborilor ceva care să placă şi nu să displacă.

„Poate ar trebui ca primăria să angajeze un specialist care să facă în mod calificat aceste operaţii care ţin de tăierile de toaletare sau de corectare a arborilor de pe aliniamentele stradale, din jurul blocurilor şi din curţile unor instituţii locale ”, a precizat consilierul. Tot la arborii ornamentali din oraş s-a referit şi consilierul PNL Emil Muntean care a propus să se  ţină seama de speciile de arbori pe care primăria le achiziţionează, deoarece s-a săturat să vadă plantându-se mereu, puieţi de nuc aduşi de la Ceru Băcăinţi.

Răspunsul a venit din partea primarului Adrian Teban care a spus că tăierile nu sunt comandate exclusiv de către primărie ci ele se execută şi la solicitarea asociaţiilor de locatari, a cetăţenilor din blocuri sau a celor cu gospodarii individuale.  Primarul le-a transmis aleşilor locali să propună de aici încolo asigurarea de fonduri mai mari din bugetul local, atât pentru angajarea unui specialist care să se ocupe de operaţiile de tăiere şi toaletare copaci, cât şi pentru cumpărarea de arbori ornamentali din diverse soiuri.

De reamintit că în conformitate cu prevederile legale, din această lună este interzisă tăierea coroanei arborilor ornamentali.  (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea