Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cugir: Măsuri pentru acordarea unor ajutoare comunitare celor cu restanţe la plata chiriei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Cugir a făcut publică Metodologia  şi Criteriile de acordare a unor ajutoare comunitare persoanelor sau familiilor, în vederea depăşirii unor situaţii de dificultate generate la restanţele acumulate la plata chiriei. Ajutoarele din această categorie se referă la persoanele sau familiile care se află într-o situaţie deosebită, (risc de evacuare) generată de marginalizare sau excluziune socială şi care au un venit net pe membru de familie sub valoarea indicatorului social de referinţă.

Astfel, cuantumul maxim al ajutoarelor comunitare pentru plata chiriei este de 1.500 lei, acesta fiind stabilit ţinându-se cont de următoarele situaţii:

 – persoanele sau familiile care nu realizează niciun venit şi sunt beneficiare de ajutor social, vor face dovada efortului propriu prin plata a 1/3 din valoarea debitului, iar 2/3 din acest debit (dar maxim 1500 lei) va fi acordat sub forma ajutorului social comunitar de către Primăria Cugir, după efectuarea orelor de muncă în folosul comunităţii.

 – familiile sau persoanele care realizează venituri sub valoarea indicatorului social de referinţă pe membru de familie (500 lei/membru) stabilit de legea 76/2002, vor face dovada efortului propriu prin plata a 1/2 din valoarea debitului, iar 1/2 din acest debit (dar maxim 1.500 lei) va fi acordat sub forma ajutorului social comunitar de Primăria Cugir, după efectuarea orelor în folosul comunităţii.

Ajutoarele pentru depăşirea unor astfel de situaţii se vor acorda în limita fondurilor existente acestea putând fi ridicate de la casieria Serviciului Public de Asistenţă Socială Cugir de către titularul ajutorului social. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat din Cugir, REȚINUT de polițiști: A încălcat ordinul de protecție, s-a apropiat de fosta concubină și i-a furta poșeta cu acte și bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbat din Cugir, REȚINUT de polițiști: A încălcat ordinul de protecție, s-a apropiat de fosta concubină și i-a furta poșeta cu acte și bani Un bărbat din Cugir a fost REȚINUT de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție, s-a apropiat de fosta concubină și i-a furta poșeta cu acte și bani. La data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea