Rămâi conectat

Actualitate

Cugir: De mâine începe sesiunea de simulare a examenului de bacalaureat.178 de elevi s-au înscris la testare

Ziarul Unirea

Publicat

în

 În perioada 16-23 aprilie va avea loc simularea examenului de bacalaureat organizat la nivelul celor două colegii cugirene: Colegiul Naţional „David Prodan” cu 97 elevi şi Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu” cu 81 de elevi.

Examenele trebuiau să se desfăşoare în perioada 1-5 aprilie însă desfăşurarea manifestărilor din cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun” au făcut ca aceste simulări să fie reprogramate. Simulările organizate la probele scrise vor respecta precizările Ministerului Educaţiei Naţionale: subiectele vor fi diferenţiate pe filieră şi profil, elevii vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplină şi de tipul de subiect primit, şi vor fi supravegheaţi video.

Astfel, elevii din clasele a XII-a se vor familiariza cu atmosfera şi procedura de desfăşurare a bacalaureatului real, care se apropie pe zi ce trece.  Evaluarea lucrărilor se realizează în fiecare unitate de învăţământ de către două cadre didactice (profesorul de la clasă şi un alt cadru didactic), urmând ca lucrările să fie analizate şi discutate cu elevii de către fiecare profesor. Decizia de trecere a notelor de la simulare în catalog va fi în responsabilitatea fiecărui cadru didactic.”Nouă, ca unitate şcolară, ne revine misiunea ca în funcţie de rezultatele obţinute la simulare să realizăm un plan remedial, astfel încât rezultatele de la bacalaureat să fie cât mai bune”, ne-a declarat directorul Colegiului Tehnic „ID Lăzărescu”, ing. Alexandru Micaciu.

Potrivit directorului, sesiunea de simulare va începe marţi, 16 aprilie, cu examenul la limba şi literatura română. Examenul de simulare la matematică va avea loc joi, 18 aprilie, iar examenul pentru probă la alegere, marţi, 23 aprilie.(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

2-3 decembrie: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară. Rafale de peste 90…100 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANM a emis o atenționare cod galben de vânt puternic valabilă în Alba și alte județe din țară, în intervalul 2 decembrie, ora 12.00 – 3 decembrie, ora 03.00.

Citește și: Cum va fi VREMEA în weekend: Un val de ploi și ninsori lovește România, duminică. Neobișnuit de cald sâmbătă

Vântul va avea intensificări în Banat și în Crișana, cu viteze în general de 55…65 km/h. În Carpații Occidentali și Meridionali, iar seara și noaptea și în Carpații Orientali vor fi rafale de 60…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…100 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, vor fi pe arii mai restrânse și în restul teritoriului, informează ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare