Rămâi conectat

Actualitate

Cugir: Ajutor de urgenţă pentru reparaţia unei clădiri distruse de incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria oraşului Cugir a iniţiat un proiect de hotărâre prin care propune Consiliului Local să aprobe acordarea unui ajutor de urgenţă în cuantum de 6000 lei, unei familii din satul Bucuru-Cugir, pentru cheltuieli necesare reparaţiei locuinţei, distruse aproape în întregime într-un incendiu la începutul acestui an. După cum se arată într-un Referat al Serviciului Public de Asistenţă Socială, pagubele înregistrate la domiciliul afectat se ridică la 300.000 lei (noi)

Primăria îşi motivează demersul ţinând seama de legislaţia în vigoare: (Legea nr 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările aduse de H.G. nr 57/2012 şi H.G. nr 225/2012), acte normative ce stabilesc modalităţile concrete de acordare a ajutoarelor de urgenţă pentru situaţii deosebite.

De asemenea, potrivit Legii nr. 276/2010 se arată că: ,,Primarii pot acorda ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite, stabilite prin hotărâre a consiliului local”. O decizie legată de acest proiect de hotărâre urmează a fi luată în şedinţa de consiliu local programată pentru data de 31 ianuarie a. c. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea