Rămâi conectat

Sport

Cu „voinţă” doar în repriza secundă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Sibiu atmosfera este incendiară, la propriu şi la figurat. Au mai rămas foarte puţine zile până când Voinţa Sibiu va debuta în eşalonul de elită al soccerului românesc şi nu orice debut ci cu Steaua, deţinătoarea Cupei României, întărită considerabil în această vară, ţintind un nou titlu de campioană, chiar dacă în finala Supercupei României, pierdută cu 0-1 în faţa Campioanei Oţelul Galaţi a arătat că mai este mult până departe!
Pe o căldură sufocantă, elevii lui Alexandru Pelici au făcut o utilă verificare în compania echipei FC Unirea Alba Iulia. Cu foarte mulţi jucători noi în formaţie, sibienii s-au urnit mai greu, dovadă că mai au de lucrat la capitolul omogenitate. Profitând de acest fapt, albaiulienii s-au mişcat dezinvolt şi au reuşit deschiderea scorului în min. 7, atunci când S. Mureşan a fost deschis cu o pasă în adâncime şi a şutat frumos de la 18 m, la colţul lung învingându-l pe Dănălache. Putea fi chiar 2-0, însă fundaşul N. Grigore a reuşit să respingă un balon trimis de acelaşi S. Mureşan…
La reluare, de la cabine au apărut alte efective, cei doi antrenori dorind să testeze mai mulţi jucători, în echipa lui Gabi Rotaru fiind prezenţi şi doi camerunezi, Nguekam şi Nkodo, jucători urmăriţi de Pandurii Tg. Jiu, dar care s-au antrenat la Alba Iulia. Sibienii au profitat şi în ultimul sfert de oră au reuşit să întoarcă rezultatul, prin golurile marcate de Martinescu (min. 76, reluare din interiorul careului la o centrare a lui Cigan) şi Cârstean (min. 84, şut la colţul lung), obţinând o victorie mai mult de moral pentru marea confruntare cu Steaua.
Deşi echipa sa este departe de cerinţele primului eşalon, antrenorul Voinţei, Alexandru Pelici este optimist: „S-a văzut clar lipsa omogenităţii, dar şi o stare de oboseală. Nu ne-am mişcat rău, având în vedere că am jucat primul şi din păcate singurul amical al acestei veri. Sper să reuşesc să îndreptăm din mers unele disfuncţionalităţi, pentru că timpul ne presează. Va fi foarte greu, dar sperăm să ne ridicăm la nivelul cerinţelor. Dorinţa tuturor este să rămânem în Liga I.
Mult mai liniştit pare a fi conducătorul tehnic al albaiulienilor, Gabriel Rotaru: „Am făcut un joc bun, mai ales că am avut la dispoziţie doar o săptămână de pregătire, în care s-a pus accentul pe pregătirea fizică şi nu am apucat să lucrăm tactic. A fost dorinţa celor din Sibiu şi mă bucur că am reuşit să ne mişcăm bine. Dacă în locul celor care au evoluat în prima parte intrau jucători de aceeaşi valoare, probabil altul ar fi fost rezultatul!
Preşedintele uniriştilor, Eutin Bojin este la rându-i optimist: „Prima repriză a fost una bună pentru noi, am condus cu 1-0 şi mai puteam da şi alte goluri pentru că ne-am creat destule oportunităţi. Sunt mulţumit de Pascal, Bumbac, Nguekain şi Mureşan, Bîlu şi Pleniceanu evoluând în nota obişnuită. Mijlocaşii Militaru şi Ciofu au închis bine, însă nu mi-a plăcut că am pasat prea mult lateral şi înapoi”. Mai critic s-a dovedit cu sibienii: „Cei de la Voinţa mai au mult de lucru şi le mai trebuie câţiva jucători valoroşi pentru a face faţă în Liga I, dar mai ales au nevoie de timp pentru omogenizarea echipei. E şi mai dificil pentru că sâmbătă va da piept cu Steaua. Le doresc mult succes, în special lui Pelici şi Sandu Tăbîrcă!”
VOINŢA: Dănălache – Sg. Bar, Apostol, N. Grigore – Bunea, Beza, Dâlbea, D. Tătar – Antohi, C. Coman, I. Popa. Au mai jucat: B. Miron, Forika, Af. Ţînc, D. Miclea, C. Lungu, Măjer, Cigan, Neguţ, Hardău, Hallmen, Martinescu, Ad. Cîrstea. Antrenor: Alexandru Pelici.
FC UNIREA: Pascal – Bîlu, Potopea, Bumbac, N. Ştefan – Pleniceanu, D. Militaru, Ciofu, Ov. Muntean – S. Mureşan, Nguekam. Au mai intrat: Lasc, V. Ignat, Schuller. T. Stan, St. Popa, Litean, Man, Geacă, Nkodo. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea