Rămâi conectat

Actualitate

Cu cât vor crește facturile românilor la energie, de astăzi? Expert: ”Creșterile de preț se vor regăsi în special în factura la gaze naturale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu cât vor crește facturile românilor la energie, de astăzi? Expert: ”Creșterile de preț se vor regăsi în special în factura la gaze naturale”

Noi creșteri de preț la energie ar putea avea loc începând de astăzi, 1 Aprilie. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are în plan creşterea tarifelor de distribuţie a energiei electrice, după ce guvernul a amânat o ordonanţă prin care limita preţurile.

Expertul în energie Dumitru Chisăliță a explicat că creșterile de preț se vor regăsi în special în factura la gaze naturale.

„Nu ANRE este cel care dă undă verde creșterii acestor tarife, ci Legea 357/2022 care spune că începând cu 1 aprilie 2023 trebuie să se recupereze toate costurile care au fost amânate pentru anul 2021 și anul 2022. ANRE pune în aplicare ceea ce Legea practic a stabilit în acest considerent. Aceste tarife sunt diferențiate.

Avem undeva la 38 de operatori de distribuție, un operator de transport gaze naturale, sunt 5 operatori de distribuție energie electrică și un operator de transport energie electrică, fiecare având creșteri diferite de la 6-7% până la 20%.

”Aceste tarife care vor fi pe transport și distribuție vor influența și prețul final”

Aceste tarife care vor fi pe transport și distribuție vor influența și prețul final. Dacă la energie electrică, acest preț nu va fi sesizat de către consumator pentru că prețurile sunt plafonate, la gaze naturale unde prețurile sunt sub prețurile plafonate acolo practic se va vedea acea creștere de preț care va fi sub prețul plafonat dar care va putea să existe. Potențialele creșteri față de luna februarie ar putea să fie până în 5%.”, conform b1tv.ro.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea