Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSU Medicina Tg. Mureş – Volei Alba Blaj 1-3 | A 10-a victorie consecutivă a campioanei în derby-ul Ardealului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana Volei Alba Bla - Nordmeccanica Piacenza 4României, Volei Alba Blaj a repurtat a 17-a victorie consecutivă în Divizia A1 la volei feminin, impunându-se cu emoții în deplasarea de la Tg. Mureş, împotriva Medicinei, scor 3-1 (16-25, 25-21, 25-17, 27-25), succes ce reprezintă a 10-a izbândă în derby-ul Ardealului, conturat însă mai dificil decât se credea.

*Au trăit periculos, primul set pierdut din 2016!

Vizitatoarele parcă nu ştiau că a început meciul, setul inagural fiind la discreţia „medicinistelor”, care au reuşit să-şi adjudece primul set, întâiul pierdut de deţinătoarea titlului în 2016! În Divizia A1, Blajul a mai cedat un set în urmă cu 3 luni, la Târgovişte. Zakoc a făcut schimbări în efectiv, în încercarea de a regla lucrurile, însă abia la mijlocul setului al doilea echipa din „Mica Romă” se trezeşte şi de la 17-17 joacă mai aproape de pretenţii. „N-a fost una dintre prestaţiile noastre reuşite, dar în ciuda acestor oscilaţii am câştigat o partidă foarte importantă, care ne asigură 90 la sută locul întâi la finele sezonului regulat. Este şi un succes de moral, în perspectiva deplasării în Germania. Pentru a ajunge însă acolo unde ne dorim, trebuie să jucăm altceva”, a afirmat preşedintele Sergiu Ştefănescu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Emoții majore în setul 4!

Blajul a început prost și a pierdut net primul set. Apoi campioana s-a redresat, a preluat conducerea și se părea că lucrurile intră în matca lor firească. Oscilaţiile continuă, Blajul se impune în setul al treilea, dar urmează o nouă cădere, taxată prompt de oponente. În ultimul set, elevele lui Zakoc s-au trezit conduse cu 6-1, 8-3, 16-9 fiind obligate să alerge după egalare, izbutită la 20. Emoțiile au persistat, chinul a continuat, ajungându-se la 24-23 şi minge de set pentru Medicina. Exista perspectiva unui set decisiv, a unei înfrângeri și a pierderii de puncte, dar până la urmă însă Blajul a dovedit mai multă stăpânire de sine.

Volei Alba Blaj a evoluat în formula  Jelena Alajbeg, Ana Grbac, Ioana Nemțanu, Ivana Plchotova, Adriana Bobi, Jovana Vesovic, Marina Vujovic (libero), au mai intrat Adina Salaoru,Leticia Boscacci, Vali Rusu, Ana Maria Berdilă; Denisa Viloiu (n-a prins lotul Dubravka Djuric)

În urma acestei victorii, Volei Alba Blaj acumulează 50 de puncte în clasament, din 51 posibile, având 17 victorii, din tot atâtea posibile, în sezonul regulat al Diviziei A1, iar în runda viitoare va juca acasă cu CSM Bucureşti, asta după ce joi evoluează în Germania, returul din Cupa CEV cu Schweriner.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea