Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSU Alba Iulia, de la toamnă la Vințu de Jos, în Liga 3 | Parteneriat cu Optimum Alba Iulia, pentru închirierea arenei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Este foarte probabil ca la toamnă CS Universitatea Alba Iulia să susțină meciurile din Liga 3, ediția 2023/ 2024, considerate pe teren propriu, pe Stadionul “Mureșul” din Vințu de Jos, în al doilea sezon consecutiv al studenților pe a treia scenă.

Pentru a se realiza această mutare, oficialii albaiulieni intenționează să parafeze un parteneriat cu Academia de Fotbal Optimum Alba Iulia, care recent a închiriat pentru 3 ani baza sportivă “Mureșul” de la Primăria comunei Vințu de Jos. Detaliile colaborării se discută între cele două părți în această perioadă și se speră într-o colaborare avantajoasă, pe mai multe planuri între CSU Alba Iulia și Optimum Alba Iulia. Dacă se va bate palma urmează ca Stadionul “Mureșul” să fie omologat de o comisie FRF pentru a găzdui partide de Liga 3.

Încercăm să găsim soluții pentru o «casă» a noastră, cum se spune, și a termina cu mutatul de pe un stadion de antrenamente, pe un altul la jocuri. A fost un inconvenient din acest punct de vedere, iar Vințu de Jos reprezintă o alternativă. Discuțiile sunt începute cu reprezentanții Optimum, dar încă nu e stabilit nimic. Vizăm un parteneriat cu avantaje pentru ambele părți”, a precizat Bodan Duma, directorul CS Universitatea Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Universitarii iau în calcul să revină pe arena unde au început activitatea fotbalistică în 2018, în Liga 5, locația jocurilor interne până în primăvara anului 2020, la declanșarea pandemiei de coronavirus. După două stagiuni, una de Liga 4 și aceea de debut pe a treia scenă, petrecute pe “Cetate”, CS Universitatea Alba Iulia își propune să se mute pe un alt stadion. Asta în condițiile în care cel mai important stadion din Alba trebuie să-l împartă cu CSM Unirea Alba Iulia, clubul care-l administrează și își propune să promoveze în Liga 2, programul fiind unul destul de complicat. În această primăvară antrenamentele s-au desfășurat la Galtiu, iar partidele de acasă pe “Cetate”, cu costurile aferente pentru închiriere. În septembrie 2020, pe “Mureșul”, s-a disputat partida din turul inaugural al Cupei României dintre concitadinele CSU Alba Iulia și Unirea Alba Iulia, divizionara terță impunându-se după lovituri de departajare


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea