Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia, angrenată pe patru fronturi! Meciuri în CEWL, campionat, Cupa României şi eşalonul secund

Dan HENEGAR

Publicat

în

Perioadă incredibil de încărcată timp de peste 3 luni (până în ianuarie 2016), pentru echipa feminină de baschet CSU Alba IuCSU Alba Iulia - CSBT Alexandria cupa 29lia, care pentru prima dată în istorie este angrenată pe patru fronturi: Liga Europei Centrale, alături de competiţiile interne Liga Naţională, Cupa României şi Liga 1. La această condensare a programului, se adaugă şi acţiunea de la prima reprezentativă, unde antrenorii Miroslav Popov şi George Lăncrănjan au luna viitoare meciuri cu Bosnia-Herţegovina şi Israel, primele teste ale „tricolorelor” la calificările pentru Eurobasket Womeb 2017.

*Se ştiu adversarele din CEWL

Pentru a treia oară consecutiv înscrisă în Liga Europei Centrale, întrecere unde a jucat finala în acest an şi a câştigat trofeul în 2014, formaţia din Cetatea Marii Uniri şi-a aflat adversarii din grupă. Este vorba de MBK Ruzomberok (Slovacia), Slovanka MP şi VS Praha (ambele din Cehia), oponenţi în premieră pentru studentele albaiuliene. Dar iată ţintarul: 28 octombrie, deplasare la Slovanka MB; 11 noiembrie, acasă cu VS Praha; 2 decembrie, deplasare la MBK Ruzomberok; *2016: 6 ianuarie, acasă cu Slovanka MB; 28 ianuarie, deplasare la VS Praha; 3 februarie, acasă cu Ruzomberok, dar se încearcă modificarea. „Este foarte greu să respectăm programarea, întrucât se spurapun meciurile cu cele din ţară. De pildă, în 2 decembrie avem întâlnire în sferturile Cupei României. Discutăm cu celelalte cluburi, să inversăm anumite jocuri. Varianta ideală ar fi pentru noi să legăm toate deplasarile, undeva în luna ianuarie”, a declarat Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia.

*Echipă în eşalonul secund

După îndelungi tergiversări, FRB a decis să pună în practică obligativitatea ca echipele din Liga Naţională să deţină o formaţie care să activeze în eşalonul secund, denumită Liga 1. Sunt 14 competitoare, împărţite în două grupe, CSU Alba Iulia (ce se va baza pe un efectiv condus de Sorin Şimon) fiind repartizată în Grupa A, împreună cu alte 5 echipe. Turul va debuta la 1 noiembrie, albaiuliencele având următorul program: *etapa 1: Universitatea Cluj (deplasare); *etapa a 2-a: Baschet Arad (8 noiembrie, acasă), *etapa a 3-a: BC Sirius Tg. Mureş (15 noiembrie, a); *etapa a 4-a: CSU-CSM Oradea (6 decembrie, d); *etapa a 5-a: BC Danzio Timişoara (20 decembrie, d); returul: în datele de 17, 24 şi 31 ianuarie 2016, 6 şi 20 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Blănaru, prima achiziție a CSM Unirea Alba Iulia pentru atacarea promovării în Liga 2 | Atacant experimentat pentru Alexandru Pelici!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Experimentatul atacant Ștefan Blănaru (35 de ani) este prima achiziție anunțată de divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia în vederea atacării promovării în Liga 2, în ediția viitoare. Vârful de atac originar din Moldova Nouă va lucra iarăși cu antrenorul Alexandru Pelici, cu care a mai colaborat la Hermannstadt și CS Mioveni. Ultima dată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea