Rămâi conectat

Actualitate

CSU Alba Iulia a pierdut dramatic derby-ul campionatului cu CS Municipal Târgovişte! *Echipa lui Bilek a ratat în ultimul sfert victoria în faţa campioanei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Astăzi, în derby-ul Ligii Naţionale de baschet feminin, CS Municipal Târgovişte – CSU Alba Iulia 57-55 (18-19, 15-13, 14-19, 10-4), meci contând pentru etapa a 3-a. Formaţia albaiuliană n-a reuşit să furnizeze bomba campionatului şi să învingă deţinătoarea titlului în propriul fief, după un meci dramatic.

Cu americanca Amanda Thompson din nou la timonă, echipa din Cetatea Marii Uniri a dat o replică foarte bună campioanei, participantă în Euroligă, cea mai importantă competiţie continentală. Primele două sferturi au fost extrem de echilibrate, nicio combatantă nereuşind să se distanţeze decisiv, la pauza mare gazdele având un avantaj mimim (33-32). Al treilea sfert a însemnat un spectacol desăvârşit pentru Alba, care a ajuns să se desprindă la 9 „lungimi” şi înaintea ultimului sfert avea avantaj de 4 puncte (51-47). Jocul nu s-a terminat însă întrucât CS Municipal a revenit în joc, a depăşit şocul şi când mai erau trei minute a egalat (55-55), trecând apoi la conducere!

Stupefiantă a fost ultima fază a jocului, pe atacul vizitatoarelor, când mai erau două secunde, însă echipa lui Bilek n-a fost în stare să arunce la coş, după un time-out ciudat în care trebuia să pregătească aruncarea decisivă! De la un pas de a furniza surpriza stagiunii, CSU a avut un ultim sfert negativ, în care a marcat numai 4 puncte!!!

Pentru CSU au marcat Amanda Thompson – 18 puncte, Tereza Brantlova – 10, Becca Tobin – 8, Jovana Vukoje – 9, Zenta Melnika – 3, Katya Ambramzon – 3, Eniko Laza – 2, Ildiko Nagy – 2.

CSU a dovedit că va avea un cuvânt greu de spus în acest campionat, pierzând primul meci dintr-o serie dificilă, următorul fiind vineri, la ora 17.o0, acasă cu CSM Satu Mare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea