Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia a învins deplasare pe Basketball Nymburk şi are 5 victorii consecutive în actuala ediţie a CEWL

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba - CSBT Alexandria58Continuă șirul victoriilor europene pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins marți seară, scor 74-61 (10-23, 19-11, 23-13, 22-14), în Cehia, pe CEZ Basketball Nymburk, în prima partidă din aventura cehă din această săptămână, care a contat pentru etapa a V-a din Liga Europei Centrale. Cu acest succes trupa antrenată de Miroslav Popov și George Lăncrănjan a ajuns la cea de-a 11 victorie consecutivă în CEWL, a cincea din acest sezon competițional și este matematic calificată în Final Four-ul competiției.
Disputa a debutat foarte prost pentru universitare, care s-au văzut rapid conduse pe tabelă, iar diferența nu a făcut decât să crească minut cu minut, gazdele din Nymburk câștigând primul sfert la o diferență de 13 puncte, iar în cea de-a doua parte reușind să câștige un avans de 18 puncte, iar partida părea să fie una de coșmar pentru trupa din Alba Iulia. Sportivele universitare și-au dat apoi seama de importanța unei victorii și au început să își ridice nivelul jocului reșind să reducă din diferență, la pauza mare scorul indicând scorul de 35-29 pentru trupa cehă. La revenirea de la cabine, fetele lui Popov au preluat decisiv conducerea meciului, reușind să treacă după doar câteva minute în avantaj pe tabelă, câștigând sfertul 3 cu 23-13. Meciul a decurs de aceiași manieră până la final, iar CSU a reușit să se impună și să câștige clar grupa A a CEWL, chiar dacă mai are de disputat încă o partidă.

*Agunbiade – „double-double”
Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost americanca Jessica Kuster, de la CSU, care a reușit 13 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive, pentru un coeficient de eficiență de 23 de unități. O performanță de remarcat individuală a avut și Wumi Agunbiade la de universitare care a înregistrat un double-double, cu 15 puncte și 10 recuperări. Jocul a fost câștigat însă de un joc colectiv eficient al echipei lui Popov și Lăncrănjan, lucru demonstrat de faptul că toate jucătoarele introduse în teren au marcat.
Cu cinci succese în cinci partide jucate, CSU ocupă prima poziție în Grupa A și urmează să dispute o ultimă confruntare tot în Cehia, joi, 29 ianuarie 2015, cu Kara Trutnov.

Statistică CSU Alba Iulia: Wumi Agunbiade – 15 puncte și 10 recuperări, Jessica Kuster – 13 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 13 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, Valencia McFarland – 11 puncte și 4 recuperări, Milica Deura – 9 puncte și 5 pase decisive, Elisabeth Pavel – 9 puncte și 9 recuperări, Marta Fodor – 2 puncte și 2 pase decisive și L’Oreal Price – 2 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Declarație Miroslav Popov, antrenor principal CSU Alba Iulia: „Consider că am făcut o treabă bună, iar în acest moment suntem 100% calificați mai departe în competiție, deoarece avem cinci victorii din tot atâtea partide disputate și nimeni nu ne va mai putea depăși în clasament. Am intrat în partidă după o călătorie foarte lungă de 16 ore, lucru care s-a simțit ca nivel de oboseală, în special în primul sfert, când le-am permis adversarelor să își facă jocul și să marcheze din faze simple, chiar și de 3 puncte. După ce am schimbat apărarea și am început să jucăm normal, ne-a ieșit foarte bine și faza de contraatac și ne-am impus în cele din urmă la o diferență lejeră de 13 puncte. Îmi felicit jucătoarele pentru prestația din această competiție și calificarea în turneul final. Sper să câștigăm și ultima confruntare din grupă și să ne păstrăm parcursul imaculat din Liga Europei Centrale”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea