Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – Gloria Bistrița-Năsăud, un nou derby pe „Cetate”! Metalurgistul, acasă cu „lanterna roșie”, jocuri externe pentru CSU Alba Iulia și CIL Blaj

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

CSM Unirea Alba Iulia – Gloria Bistrița-Năsăud, un nou derby pe „Cetate”, sâmbătă, 5 octombrie! Metalurgistul, acasă cu „lanterna roșie”, jocuri externe pentru CSU Alba Iulia și CIL Blaj, meciuri programate vineri

Va fi iarăși un derby pe „Cetate” în această rundă din eșalonul terț, o dispută între CSM Unirea Alba Iulia și Gloria Bistrița, prevăzută sâmbătă, la ora 15.00. Celealte jocuri ale conjudețenelor în etapa a șasea, au loc vineri, tot la ora 15.00, cu deplasări pentru CSU Alba Iulia – la Mediaș (o altă confruntare interesantă cu implicații la vârf) și CIL Blaj – la Reghin, în vreme ce Metalurgistul Cugir evoluează acasă cu „lanterna roșie”.

*ACS Mediaș (lider, 13 puncte) – CSU Alba Iulia (locul 4, 10 puncte), vineri.

Un examen major pentru universitari împotriva liderului. Elevii lui Alin Minteuan s-au chinuit etapa anterioară la Codlea, în fieful ultimei clasate, unde au luat puncte în prelungiri prin reușita izbăvitoare semnată de R. Popa, iar medieșenii au remizat pe „Cetate”, menținându-și imbatabilitatea stagională. Vizitatorii nu au probleme de efectiv înaintea unui joc extrem de important, cu combatante despărțite de trei „lungimi”. Pe de altă parte, universitarii au strâns 10 din ultimele 12 puncte.

*Metalurgistul Cugir (locul 8, 3 puncte) – ACSM Codlea (ultima poziție, zero puncte), vineri.

„Roș-albaștrii” nu-și permit să pășească fals împotriva codașei din Brașov, grupare care a suferit înfrângeri pe linie. Au un singur succes stagional și sunt în zona fierbinte a ierarhiei după un start dezamăgitor de sezon. Problemele de lot sunt apăsătoare pentru gazde, care nu contează pe M. Codrea, G. Goronea, R. Trif, Vitinha și Tăban, 5 absențe de marcă, urmând a reveni M. Domșa.

*Avântul Reghin (locul 9, 3 puncte) – CIL Blaj (locul 5, 7 puncte), vineri.

Nou-promovata din „Mica Romă” este în scădere de turație, cu două înfrângeri succesive și un singur punct luat în 3 dispute. Confruntarea din „orașul viorilor” este una care echipa pregătită de Daniel Tătar speră să ia puncte, în perspectiva unui program dificil. Amfitrionii sunt și ei în criză, cu 4 eșecuri la rând, ultima înfrângere însemnând un set încasat la Bistrița (0-6), singurul succes fiind cel din etapa inaugurală (2-0, acasă, cu Metalurgistul). Oaspeții nu contează pe R. Damian, Borșoi și Șerban.

*CSM Unirea Alba Iulia (poziția secundă, 13 puncte) – Gloria Bistrița-Năsăud (locul al treilea, 12 puncte), sâmbătă.

Un nou meci de foc pentru „alb-negri” pe propriul teren după remiza albă cu ACS Mediaș (primele puncte stagionale pierdute de ambele formații). Fără îndoială un duel al adevărului pentru ambele combatante, rivale în bătălia pentru promovarea în eșalonul superior, un meci care poate lămuri multe, dar mai ales poate oferi avantaj în plan psihologic în condițiile bătăliei pentru Liga 2. Uniriști, care au susținut miercuri, o partidă amicală în deplasare cu prim-divizionara Hermannstadt, scor 0-1 (0-0), nu pot conta pe S. Ion și Roșu, iar Istrate este incert. Anul trecut, Gloria s-a impus în ambele întâlniri, un neverosimil 6-1 pe teren propriu, rezultat rușinos care a dus la demiterea lui Stelian Gherman, respectiv 1-0 în deplasare, un meci în care gazdele, cu Pelici pe bancă, au fost prejudiciate de decizii potrivnice de arbitraj. Bistrițenii au ratat barajul de promovare, vara a fost extrem de fierbinte și până la urmă, după răsturnări de situație, antrenor a fost instalat fostul unirist Cristian Pustai. Un punct le desparte pe cele două formații, Gloria vine după 3 partide adjudecate, sigurul eșec al sezonului fiind la Sebeș, cu CSU Alba Iulia (0-2, în etapa a doua).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Festivalul Internațional al României 2024, la Alba Iulia și Sebeș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional al României 2024, la Alba Iulia și Sebeș. Judeţul Alba, gazda celui mai important eveniment şahist al anului din România Cunoscut pe plan naţional şi internaţional ca unul dintre locurile în care sportul minţii se bucură de o mare popularitate, judeţul Alba va fi din nou gazda unui regal şahistic în perioada 21-26 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea