Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin 2-1 (1-1), în play-out | „Alb-negrii”, o nouă victorie după ce au întors rezultatul

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSM Unirea Alba Iulia a învins Avântul Reghin cu 2-1 (1-1), la capătul unui meci intens jucat pe Stadionul “Minaur” din Zlatna.

Gruparea condusă de Alexandru Pelici, singura din serie imbatabilă în acest an, a legat 4 victorii consecutive și s-a detașat în ierarhie. Reghinenii au mai pierdut pe malul Ampoiului (în 16 martie, 1-2), iar jocul anterior au bifat primul succes în play-out (2-0 cu Industria Galda). Fără Frăsineanu, E. Codrea, D. Nistor, P. Codrea (accidentați), M. Boldea (bolnav), amfitrionii își propuneau să continue seria invincibilă și să testeze diverse formule de echipă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Oaspeții au deschis scorul în minutul 20, cu un șut frumos, din afara careului, avându-l ca autor pe Todoran. Astfel, la fel ca la precedenta confruntare dintre cele două echipe, reghinenii au deblocat tabela la primul șut pe spațiul porții. În replică, Mâlnă a irosit șansa egalării din poziție ideală (25). Un minut mai târziu mingea trimisă cu capul de Ardei s-a dus puțin peste transversală.

Egalitatea a fost restabilită, cu o finalizare din apropiere, la capătul unei acțiuni ofensive cursive, de Istrate, în minutul 31. Oaspeții ar fi putut trece din nou avantaj în prelungirile primului mitan, la marea ocazie a lui Potor.

Repriza secundă a debutat cu un șut în transversală al lui Mâlnă (49). Un minut Ardei mai târziu a reluat cu capul din 8 metri, însă un jucător al Avântului a deturnat eroic balonul în corner. A urmat o ratare a lui R. Nistor din poziție singur cu portarul.

La scurt timp după intrarea pe teren și Indrei (69) a fost aproape de gol.

Golul izbăvitor a venit în minutul 79 din gheata lui Istrate, care și-a trecut în cont “dubla” la capătul unei acțiuni impetuoase în flancul stâng a lui Indrei.

”A devenit marcă înregistrată să câștigăm cu 2-1. Ne-am obișnuit și să intrăm cu adevărat în meci și să remontăm după ce suntem conduși. E adevărat, oaspeții noștri au avut o ocazie mare în finalul primei reprize, în rest, și de această dată am ratat cât pentru trei meciuri. Totul este însă bine când se termină cu bine. Îi dedicăm victoria lui Mircea Oprea, aniversatul zilei în tabăra noastră, și ne continuăm parcursul din play-out, propunându-ne victoria în fiecare meci, dar și să testăm toți jucătorii la dispoziția noastră și diverse formule de joc”, a declarat Alexandru Pelici.

 

CSM Unirea: Korbl – Lalici (68, Raicea), Vomir, Ardei, Ardeiu, Giurgiu, Mâlnă, R. Nistor (68, Sebaș), Istrate (83, M. Codrea), Fetița/ cpt. (83, I. Grozav), Roșu (68, Indrei). Pe bancă: Bucur, C. Cristea, D. Borza, Ciaun. Antrenor Alexandru Pelici.

Avântul: Menyhart – Chirlejan, Merdariu /cpt (65, Bugnar), Chirilă, Todoran, Cr. Dan (85, Pralea), Luca ((65, Panga), Potor (46, Enescu), Marinescu, M. Pop (46, Murar), T. Suciu. Pe bancă: A. Gal, H. Gal, Bidi. Antrenor Sandu Borș

Arbitri M. Salomir, P. Pojar, B. Stoica (toți Cluj-Napoca), Observatori D. Ciocănea (Sibiu), M. Ștefan (Orăștie)

Lucian DĂRĂMUȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea