Rămâi conectat

Sport

CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj 3-2! Campioana, prima înfrângere stagională, după un meci dramatic!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Campioana României, Volei Alba Blaj a pierdut dramatic, scor 2-3 (16-25, 25-15, 25-23, 17-25, 17-19), în deplasare cu CSM Târgoviște, în meciul derby al etapei în Diviziei A1, suferind prima înfrângere stagională, după o întâlnire spectaculoasă, încărcată de suspans!

Într-o întâlnire ce a durat aproape două ore (117 minute), Blajul a ratat trei mingi de meci, fiind învinsă de ocupanta ultimei trepte a podiumului, ce practic a relansat campionatul prin acest succes ce pune capăt imbatibilității blăjencelor.

Ultimul set a fost unul dramatic de la 4-0 și 6-3, ajungându-se la 6-6. Se face 8-6 și 9-7, dar iarăși egalitate 9-9. Blajul a preluat întâia oară conducerea cu 10-9, a avut nervii mai tari și s-a distanțat la 13-10, însă suspansul s-a prelungit, după ce gazdele au remontat, ajungând la 13-13, ultima minge, cea în care s-a realizat egalarea fiind una incredibilă! Blajul a avut 14-13, a ratat însă prima minge de meci, iar CSM Târgoviște a avut 15-14 și minge de meci! Baciu a făcut 15-15, iar Aleksic a avut un blocaj ce a adus a doua minge de meci a Blajului, anulată de Herrera, ce a egalat iar, la 16. Iarăși Blajul are 17-16, Herrera egalează la 17 și Bușa trimite în aut, fiind rândul gazdelor să ajungă în avantaj și să fructifice a doua minge de meci.

*Au uitat de când au pierdut în România!

Primul insucces coincide cu primele puncte pierdute în acest sezon de campioana Volei Alba Blaj, echipă ce a și uitat de când nu a mai pierdut în jocurile din competițiile interne. Ultimul eșec a fost în 31 martie (2-3 acasă cu CSM București), de atunci înregistrându-se 17 succese pe linie, iar precedenta înfrângere externă s-a consemnat în aceeași lună, dar în 12 martie, tot la Târgoviște și tot într-o partidă dramatică (2-3).

După 8 victorii la rând, în minimum de seturi, formația din “Mica Romă” a avut parte de o confruntare dramatică în penultima rundă a Diviziei A1, lângă Turnul Chindiei. O partidă pe muchie de cuțit, în care oponentele au avut, pe rând, momente de dominare. Gazdele au avut 1-0, Blajul a întors scorul, însă s-a făcut egalitate la seturi, 2-2, fiind nevoie de “tie-break” pentru a fi stabilită înviingătoarea. În ultima rundă a turului, Volei Alba Blaj va juca în Sala „Timotei Cipariu”, cu CSM Lugoj, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 18.00, în acest moment ierarhia fiind următoarea: Volei Alba Blaj 25 p, urmată de Dinamo – 24 p și CSM Târgoviște – 20

Primul set a fost început perfect de dâmbovițence, care au condus cu 10-3 și 20-10, gazdele dominând parțialul pe care l-au adjudecat cu scorul de 25-16, pe fostul evoluției modeste a oponentelor. În finalul acestui set inaugural, Zakoc a apelat la serviciile experimentatei Sanja Popovici Gamma, iar acest lucru s-a văzit imediat. Pe serviciul respectivei jucătoare, Blajul a pornit în trombă setul secund, conducând cu 6-0. Campioana s-a distanțat la 9-1, gazdele au remontat până la 9-12, printr-o răbufnire de orgoliu. Însă trei puncte la rând adjudecate de ardelence au lămurit definitiv ecuația setului, campioana egalând situația pe tabelă, după ce s-a impus cu 25-15. Setul al treilea s-a disputat sub semnul echilibrului, fiecare echipă aflându-se pe rând la conducere. De la 15-15, oaspetele au preluat definitiv conducerea, ducându-se până la 24-19. Au fost însă și emoții, în condițiile în care fetele lui Nesic au salvat 4 mingi de set, apropiindu-se periculos la 23-24, însă atacul Ioanei Baciu (cea mai bună echipieră a oaspetelor, 25 de puncte, întrecută în acest meci doar de cubaneza Yusleyni Herrera) a pus punct unui set disputat.

Al 4-lea set a însemnat o cădere a deținătoarei titlului, ce a început practic de la 4-12, o diferență greu de suprmontat. CSM Târgoviște s-a dus la 15-7, a rezistat revenirii blăjenecelor ce au realizat 5 puncte consecutive, amfitrioanele păstrând un avans considerabil: 22-15.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoč: Femke Stoltenborg 6 puncte – Ioana Baciu (cpt.) – 26 p, Nađa Ninković – 5 p, Maja Aleksić – 12 p, Bianka Buša – 3 p, Sanja Gommans – 13 p – Silvija Popović (libero); au mai jucat: Aleksandra Cirović, Sanja Gamma – 11 p,  Noemi Oiwoh.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea