Rămâi conectat

Sport

CSM Târgovişte – Volei Alba-Blaj 0-3, în primul meci din finala campionatului! *Victorie mare pentru echipa din „Mica Romă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba-Blaj a început extraordinar cursa spre câștigarea titlului, cu o victorie mare repurtată la Târgoviște, într-un mod categoric scor 3-0 (25-19, 25-15, 25-15). Formația din „Mica Romă” are acum avantaj de 1-0 în disputa din finala mare, crescându-și șansele de a realiza o performanță remarcabilă. Acest joc a fost controlat cu autoritate de echipa condusă de Darko Zakoc, superioară la toate capitolele. Volei Alba-Blaj a câștigat fără drept de apel, de o manieră entuziasmantă, o partidă pe care a dominat-o net!

*Primul set 19-25

Începutul meciului a fost echilibrat, cu amfitrioanele distanțate la unul-două puncte (8-6 la primul time-out tehnic). După egalitatea survenită la 9, Blajul a preluat inițiativa și cu Ivana Djerisilo – irezistibilă a trecut la timonă. De la 12-13, oaspetele au făcut 5 puncte consecutive și au căpătat încredere, dominând finalul setului. Distanța s-a mărit constant: 13-19, 15-20, 16-23 și prima minge de set fructificată!

*Al doilea set 15-25

Mult mai clară a fost supremația și în setul secund, unul ce nu a avut istoric. Cu o defensivă atentă, condusă de Katija Medved, blăjencele au domina copios, evoluția Blajului lăsând adversarele fără replică. Volei Alba-Blaj a controlat întâlnirea, lucru remarcat și din evoluția scorului: 4-8, 6-9, 7-10, 9-14, 10-18, 13-23!

*Setul al treilea 15-25

Apăsate de miză, dâmbovițencele nu s-au regăsit nici în ultimul set, având în față o echipă decisă să dea lovitura. Blajul a continuat să impună ritmul, a început în trombă 4-0, 6-2. Apărarea a rezistat, Radulovic a arătat clasă, iar trupa lui Zakoc avea 16-9. Au fost trei puncte consecutive ale CSM-ul ce au menținut suspansul, ajungându-se la 17-12, dar atât. Ecartul era prea mare pentru o răsturnare de situație. Djerisilo a făcut 22-13 și zarurile erau deja aruncate.

Programul ultimului act este următorul: *mâine, ora 19.30 (la Digi Sport 2) – partide la Târgovişte; *luni, 27 aprilie şi marţi, 28 aprilie (ora 17.00, la Digi Sport) – în Sala “Timotei Cipariu” şi, dacă mai e nevoie, în 30 martie, la Târgovişte.

A început cursa spre câştigarea titlului de campioană naţională la volei feminin, o dispută între CSM Târgovişte şi Volei Alba-Blaj. Este o finală surprinzătoare, puţin anticipată la startul sezonului, între echipele momentului în voleiul autohton. Gruparea din „Mica Romă” se află în faţa celei mai importante perioade a existenţei începută acum 4 ani, având oportunitatea să aducă în Alba primul aur în sporturile pe echipă.

Volei Alba Blaj: Adina Salaoru, Tsvetelina Zarkova, Katja Medved (libero), Bojana Radulovic, Ivana Djerisilo, Roxana Ivanof, Ioana Nemţanu.

Lotul  Volei Alba Blaj: Adina Salaoru, Tsvetelina Zarkova, Katja Medved (libero), Bojana Radulovic, Martina Utla, Roxana Ivanof, Ioana Nemţanu; Ivana Djerisilo, Adina Stanciu, Jacqueline Souza, Natasha Matseichyk, Adriana Dudnic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2): Nicula (38), R. Trif (45, penalty), Tomuța (61), Borșoi (77). Liderul, a treia victorie consecutivă, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea