Rămâi conectat

Sport

CSM Lugoj – Volei Alba Blaj 0-3 | Hop trecut cu brio de campioană

Dan HENEGAR

Publicat

în

Campioana României, Volei Alba Blaj a trecut hopul din Sala “Ioan Kunst Ghermănescu”, învingând cu 3-0 (25-22, 25-13, 25-19) pe CSM Lugoj, coșmarul din ultimele două confruntări.

Echipa din “Mica Romă” a etalat o evoluție solidă, dominând fileul cu blocajul (13-8), în fața unei asistențe numeroase, oaspetele având alături și un grup de suporteri. Gruparea din Banat este singura care în actuala stagiune a învins Blajul pe teren, în semifinalele Supercupei României, în tur, în Sala “Timotei Cipariu”, în noiembrie, deținătoarea titlului să se impună greu, în 5 seturi, după ce a fost condusă în două rânduri și a pierdut un punct. Un duel al orgoliilor, o revanșă a ardelencelor împotriva unui oponent ce a suferit primul eșec din 2023. Setul inaugural a fost singurul echilibrat, cu gazdele mereu în față până la 20-17, când însă Blajul a realizat 5 puncte la rând și a înclinat balanța. Al doilea parțial a fost fără istoric, dominat categoric de deținătoarea titlului, care a zburdat, detașându-se de la 10-10 la 12-20! În al treilea set, CSM Lugoj a avut avantaj, 9-7, însă oponentele au trecut rapid în față (12-14) și orice rezistență s-a frânt, jocul terminându-se în 75 de minute. Cele mai multe puncte le-a strâns Yelizaveta Ruban – 17, urmată de Victoriia Russu – 15. Volei Alba Blaj este lider după 14 etape, cu 38 de puncte, urmată de Dinamo.

Pentru blăjence vine miercuri, 1 februarie, un nou meci de foc, la Tg. Mureș, cu Volero Le Cannet, în Champions League, un duel de totul sau nimic (ora 19.00), iar în Divizia A1 urmează confruntarea internă cu SCM Craiova (sâmbătă, 4 februarie, ora 18.00). Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova –  12 puncte, Slađana Mirković – 5, Raisa Ioan – 3, Bojana Milenković – 12, Victoriia Russu – 15, Jovana  Kocić – 10, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Iarina Axinte, Dajana Bošković – un punct; Georgiana Faleș, Andrea Kossanyiová, Jovana Cirković, Kaitlyn Hord. Antrenor Stevan Ljubičić.

Foto: Volei Alba Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea